homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

22 augustus 2011                            27˚C overwegend zonnig  

Het is de dag dat we Yellowstone verlaten en opnieuw een aantal dagen in The Tetons zijn. Heerlijk, aan het begin van onze vakantie hebben we ons hier prima vermaakt, hopelijk is dat komende dagen ook zo. We checken uit in Canyon, goede week gehad: paar leuke wandelingen gedaan, maar meest bijzonder was natuurlijk wel al het wildlife dat we hebben gezien. Al die wolven van ver en heel dichtbij, helemaal top. We dachten thuis dat het bijna onmogelijk was om wolven te zien, dat idee heb je gewoon van wolven, maar met vroeg opstaan, veel geduld, contact leggen met wolf watchers en wat geluk, lukt het echt.

We verlaten Yellowstone en rijden Grand Teton National Park in. Jammer is dat Annabelle kiespijn heeft, goh, vorig jaar had ik dat, nu heeft Annabelle last. Met pijnstillers gaat het maar net. Rond één uur zijn we bij Jackson Lake Lodge, hier lunchen we buiten op het terras. We hebben de iPAD bij ons, in de lounge heb je goed werkende WiFi, dus we kijken het nieuws in Nederland, het weer in New York (getsie, lijkt wel of er een zware storm aan komt) en het weer in The Tetons.

 lunch bij Jackson Lake Lodge

lunch bij Jackson Lake Lodge

 

We gaan naar Signal Mountain Lodge en checken in, hebben weer een rustige kamer. Ziet er wat oudbollig uit, maar de kamer is schoon en netjes verzorgd. We hebben hier in de buurt al wat zwarte beren gezien, bij de desk melden ze dat je geen eten buiten moet leggen en je auto moet afsluiten. De beren lopen regelmatig over het terrein. We gaan naar Moose visitor center, beetje rondkijken.

 Signal Mountain Lodge

Signal Mountain Lodge, de country room met king bed

 

We rijden de Teton Park Road, gaan eerst kijken bij Jenny Lake Lodge. Ziet er leuk uit, is hier best prijzig, met een cabin in het bos, alle maaltijden plus paardrijden. Daarna rijden we naar de start van de wandeling naar Amphitheater Lake en Garnet Canyon, de Lupine Meadow Trailhead. Beide zijn echt stevige dagwandelingen, de zwaarste van onze vakantie met zo'n 900 m stijgen. En dat is fors hoor: we kijken omhoog, je moet van deze vlakte de bergen in, met sneeuw, ijs en bergmeren. Het is druk, de parkeerplaats staat vol, morgen gaan we aan de bak. Dan rijden we naar Chapel of the Transfiguration, nemen een kijkje in de kerk. Aan de andere kant van het dal zien we bosbranden bij Gros Ventre Wilderness en Bridger-Teton National Forest, ziet er best heftig uit.

 bosbrand bij Gros Ventre Wilderness

dikke rook boven de heuvels

 

Bij Moose gaan we naar het visitor center, dat ziet er mooi uit. We kijken een film over het park, zien het weer en informatie over wandelingen en wildlife. En een lekker grote afdeling met boeken, altijd leuk om rond te snuffelen.

 

 Moose visitor center

 

 Moose visitor center

 
  Moose Visitor Center  

 

Via de highway rijden we terug. Bij de Snake River Overlook het mooie uitzicht op The Tetons:

 Snake River Overlook

Snake River Overlook

 

Terug in de lodge nemen we een douche en eten we in het restaurant, dat smaakt prima. Om acht uur de Signal Mountain Road gereden, kijken of we nog beren zien, maar we zien niks. Hadden het eigenlijk ook niet verwacht. Het is warm, ik denk dat de beren nu meer de bergen intrekken, hogerop is het koeler.

      vorige pagina volgende pagina