homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

21 augustus 2011                           23˚C  

Vroeg opstaan doen we niet meer, dat hebben we afgelopen week wel genoeg gedaan. We ontbijten weer bij de counter van Canyon Village en besluiten straks de North Rim Drive te doen. Je kan het net als South Rim ook lopen, maar deze wandeling lijkt ons wat minder: te dicht op de weg en te druk. Na tienen gaan we op pad, de North Rim is een eenrichtingsweg waarbij we straks weer uitkomen in Canyon.

 Lookout Point

Lower Falls vanaf Lookout Point

 

Het eerste uitzichtspunt is Lookout Point. Van bovenaf heb je een mooi uitzicht op de Lower Falls (zoals eerder vermeld: "lower" slaat op stroomafwaarts, de upper falls zijn stroomopwaarts). We lopen ook het stukje naar beneden, daar sta je iets dichter bij het water. Beide zijn mooi. Vlak bij de parkeerplaats zien we ook het nest van 'ospreys,' dat zijn vishaviken. We zien er vier, drie op het nest en eentje iets verderop op een rots

 

 osprey

 

 osprey

 
  osprey (vishavik)   osprey nest  

 

Het volgende punt is Grand View, maar daarvan zijn we niet echt onder de indruk. Het laatste uitzicht is Inspiration Point, deze is wel weer heel mooi. We zitten hier op een bankje, genieten van het uitzicht, in het zonnetje, met koffie uit onze thermoskan. Vakantie is toch echt heerlijk. Waren we vooraf een beetje benauwd voor alle drukte in Yellowstone, nu kunnen we zeggen dat het reuze meevalt. Tuurlijk, met een beer naast de weg is het file, en bij Old Faithful is het ook erg druk, maar voor de rest ging het prima. Trek je je wandelschoenen aan, dat ben je helemaal in de rust en natuur. Er wordt hier echt weinig gelopen, terwijl er toch 1.500 km aan wandelpaden ligt. Nou ja, al vaker gezegd, laat iedereen maar in of bij z'n auto blijven, dan zoeken wij de rust wel op.

 Inspiration Point

Inspiration Point

 

Eigenlijk doen we de rest van de dag geen bijzondere dingen. We rijden naar Fishing Bridge en bekijken daar het visitor center, dat zit in een historisch gebouw. Het ligt ook heel mooi aan Yellowstone Lake. We lopen naar buiten, naar het strand. Prachtig zicht. De kleur van het zand is veel donkerder dan we gewend zijn, echt beetje vulkanisch.

 Yellowstone Lake

strand van Yellowstone Lake

 

Bij Lake Lodge kopen we wat spulletjes (sokken, een mok, wat leuks voor de zus van Annabelle straks in New York). Wij kijken altijd wel naar een mok en een leuk t-shirt of zo, maar daar blijft het wel bij. Terug in Canyon eten we in het restaurant (best lekker) en pakken 's avonds de koffers in. Morgen verlaten we Yellowstone en doen we weer drie dagen The Tetons, zin in.

      vorige pagina volgende pagina