homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

19 augustus 2011                           20˚C  

Om kwart over zeven staan we op de Grizzly Overlook, met nog een deel van onze vaste groep, die is nu wel kleiner. Barbara is terug naar huis, Joanna is weer aan het werk en anderen trekken verder. Het Amerikaanse stel (van FedEx) heeft vanochtend al een half uur in de file gestaan, maar dat was helemaal niet vervelend, want er liep een wolf over de weg. Iedereen heeft de wolf goed kunnen zien, liep op z'n gemakje naast de auto's. We zien veel mooie foto's. Nou, dat willen wij ook wel, zo mooi van dichtbij.

Op het karkas zit een grizzly grote stukken vlees ervan af te scheuren. Je zou denken dat er na een aantal dagen geen vlees meer aan zit, maar aan zo'n bizon zit toch heel wat vlees. Het is nog wel erg mistig, lastig om het goed te zien. Na een kwartiertje of zo springt de grizzly in het water en zwemt naar de overkant, weg van ons. Hieronder het uitzicht vanaf Grizzly Overlook (foto is van 's middags). Het karkas is op deze foto niet te zien, dat is te ver, maar ligt in die verre bocht naar links van Yellowstone River.

 Grizzly Overlook

Grizzly Overlook

 

Om negen uur gaan we er vandoor, we gaan Mt. Washburn op. Het begin van de wandeling is lekker dichtbij, zo'n 7 km boven Canyon. We parkeren de auto, drinken koffie en trekken onze wandelspullen aan. Vanaf de zuidkant is het een kleine 5 km naar de top, met 427 m stijgen. Dat gaat heel geleidelijk, je volgt een oude weg omhoog, de wandeling is dan ook niet zwaar. Het eerste stuk is één bloemenpraal, prachtig.

 bloemen

 

 bloemen  

 bloemen

 
kleurige bloemen op de bergweiden van Mt. Washburn  
 bloemen    bloemen    bloemen  

 

We komen hoger en hoger, krijgen steeds mooiere uitzichten. We zien heel in de verte zelfs The Tetons, dat is wel bijzonder op zo'n 130 km naar het zuiden. Een groepje andere wandelaars staat ook te kijken, ze vragen waar we vandaan komen. Leuk is dat hoor, even wat praten met andere wandelaars.

 Mt. Washburn

Mt. Washburn is een populaire wandeling

 

Onderweg rusten we, op een plek met mooi uitzicht: we zien o.a. de canyon en de Hayden Valley goed liggen. Vanaf de top van Mt. Washburn moet dat ook goed te zien zijn, we zullen zien. Na onze pauze lopen we vlot in driekwartier naar boven, totaal een kleine twee uur. Mt. Washburn is 10.243 ft, oftewel we staan op 3.122 m. Er is een ruimte waarvan je achter glas het uitzicht kunt bedwonderen (bij wat slechter weer) en vanaf een terras. Iets daarboven is het uitzichtspunt van de park rangers, die is in de zomermaanden permanent bezet om uit te kijken naar bosbranden. Prachtig zicht zeg, met inderdaad eerst de Grand Canyon of the Yellowstone, het lichtgroene veld daarachter is de Hayden Valley.

 Mt. Washburn

uitzicht vanaf Mt. Washburn

 

Op het buitenterras gaan we zitten, schoenen uit en brood eten. Daar hebben we wel zin in. Na ruim een half uur gaan we terug. Vlak onder de top zien we een coyote lopen.

 coyote

coyote vlak onder de top van Mt. Washburn

 

Na afloop zijn we zo weer in Canyon. We douchen, eten een snelle hap in de Diner (waar we ook ontbijten; deze is best te doen) en gaan weer naar de Grizzly Overlook. Het is rustig geweest, we praten met het stel uit Sante Fe. Over Nederland, wat we doen, andere vakanties; zij wonen in de 'high desert' van Sante Fe, op 2.000 m hoogte, met vrijwel altijd goed weer. Ze zijn het kijken naar wolven en beren nu wel een beetje zat, willen hun gewone leven weer terug, hahaha. Dat vroege opstaan, leven op soep en brood, dat gaat ze nu een beetje opbreken. Dan is er rond half acht weer actie, een grizzly komt bij het karkas en neemt het er goed van. Na zo'n 20 minuten zwemt ie weg. En we zien ook altijd wel een zeearend bij of op het karkas, maar ook raven.

   grizzly bij karkas    grizzly op karkas  
  grizzly op karkas  

 

Zo, dat was leuk. Dan zijn ook de wolven van Canyon Pack weer te zien, ditmaal drie, vlakbij hun rendezvous site. Zelfs met een scope is het ver, met onze verrekijker helemaal lastig te zien. Mooie dag zeg, met een lekkere wandeling, wolven en beren, de wildernis van Yellowstone. We nemen afscheid van het stel uit Sante Fe, zij gaan morgen naar The Tetons, wij volgen over een paar dagen. Leuke dagen gehad samen, ook met de anderen van onze groep. Vanaf morgen maar weer 's echt richten op wandelen, iedereen is er nu ook vandoor.

 het stel uit Santa Fe

wolven en beren spotten, met het stel uit Santa Fe en Annabelle

      vorige pagina volgende pagina