homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

15 augustus 2011                            19˚C  

Voor het ontbijt lopen we naar de Beartooth Bakery, maar helaas, die is vandaag gesloten. We gaan naar een tent aan de overkant van de hoofdstraat en raken daar aan de praat met twee Amerikanen. Het zijn vrienden die elkaar al lang kennen, eentje is weleens in Nederland geweest en heeft vroeger in New York gewerkt, op Wall Street. Ze trekken met een tentje rond, leuk om even te praten.

We pakken onze spullen en rijden de Beartooth Pass. Mooi hoor, straks op de terugweg gaan we het wat meer bewonderen, nu eerst lekker aan de wandel. Het beginpunt zit een kwartiertje verder, bij Lake Fork. We zetten de auto op de parkeerplaats. Een Amerikaan gaat met z'n dochter een meerdaagse tocht doen, hij vraagt of wij hier bekend zijn. Ik pak de kaart erbij en hij laat zien wat ze plan zijn, de kaart heeft ie thuis laten liggen. Wij lopen tot aan Lost Lake en dan weer terug, totaal is dat 16 km met zo'n 400 m stijgen, een leuke dagtocht. Ik vraag 'm nog even om de weersverwachting, die hebben we voor vandaag gemist. Hij zegt vanmiddag kans op een onweersbui. Nou, we zien wel en gaan op pad, het is zonnig weer.

 

 Lake Fork

 

 Lake Fork

 
  Lake Fork: start van wandeling   Lake Fork: we volgen de bergstroom  

 

We volgen het bergriviertje stroomopwaarts, zitten regelmatig tussen de bomen waarbij we het stroompje niet zien. Het pad loopt geleidelijk omhoog. Na een uur rusten we, lekker de schoenen uit. Dan verder. We komen bij de plek waar het riviertje iets breder wordt, we hebben dan een kleine 6 km gelopen. Naar Lost Lake is iets verder, nog een half uur. Annabelle begint al trek te krijgen. Het weer betrekt, we voelen wat spetters. Dat hebben we nog niet veel gehad, het gaat nu ook echt regenen. We moeten zelfs onze regenjassen aantrekken. Dan zijn we snel bij Lost Lake en maken een foto met de zelfontspanner:

 regenpakken aan

regenjassen aan 

 

Het is dan net weer droog, we eten op een rots bij Lost Lake ons brood. Onze regenjassen leggen we in het zonnetje, kan even goed drogen. Maar vrij snel daarna is het weer donkerder, we voelen opnieuw wat spetters. We pakken de boel weer in en gaan terug, in de regen zitten heeft ook niet zoveel zin.

 Lost Lake

Lost Lake

 

Op het pad komen we weer de Amerikaan met z'n dochter tegen, ze komen ons tegemoet. Ze vertellen dat ze hele verse berensporen hebben gezien plus een eland vlakbij het stroompje. Nou, bedankt voor de melding. Opletten dus, op beren en een eland. Maar we zien niks. Bij de verbreding van het water gaan we zitten, na vijf minuten zien we hele donkere luchten op ons afkomen, met zware regenbuien. Snel spullen pakken en verder. Op wat spetters na kunnen we het vrij droog houden, ook geen spoor van een beer of een eland. Na zes uur staan we weer op de parkeerplaats, moe, lekker gelopen. We zien blauwe luchten, het klaart weer helemaal op. We stappen op en rijden weer terug over de Beartooth Pass, erg mooi.

   Beartooth Pass    Beartooth Pass  
  Beartooth Pass...   ...op 3.337 m  

 

Op Beartooth Highway, terug naar beneden bij Beartooth Lake zijn wegwerkzaamheden. Van acht uur 's avonds tot zes uur 's morgens is de gehele pas afgesloten. Nou, het is nu kwart over zeven, we kunnen er gelukkig nog langs. In de cabin douchen we, dan naar het Beartooth Cafe voor een overheerlijke maaltijd. Dat smaakt zeg. Dan de spullen weer inpakken, nog wat lezen en slapen. Morgen staan we vroeg op, we willen weer wolven spotten in Lamar en dan via Mammoth naar Canyon, waar we zes overnachtingen hebben. Mooie vooruitzichten.

      vorige pagina volgende pagina