homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 augustus 2011                           24˚C overwegend zonnig  

We zijn om acht uur wakker. In het dorp gaan we op zoek naar ontbijt en komen uit bij de Bearclaw Bakery. Een leuk, druk tentje. Het zit vrijwel vol, we kunnen nog aan de counter zitten. Twee meiden runnen de tent, één doet de bediening en de ander maakt het eten klaar. Het is erg lekker, niet het standaard-eten van het park, maar zoals het hoort. Daarna lopen we terug naar onze cabin en pakken de wandelspullen.

Gisteravond, na lezen van ons wandelboekje, hebben we ervoor gekozen om een stuk van de Island Lake Trail te lopen. Het startpunt ligt bij een camping, 40 km (26 mile) vanaf Cooke City aan de Beartooth Highway, op een aantal km voor Beartooth Pass. Mooie tocht erheen, we doen er zo'n driekwartier over. We rijden vandaag niet tot de Beartooth Pass, dat komt later, als we een wandeling uitkiezen aan de andere kant van de pas, denk overmorgen. We willen vanavond ook nog naar Lamar Valley en zitten dan al genoeg in de auto. We parkeren op de parkeerplaats bij het startpunt en gaan op pad. Erg mooi hier.

 Island Lake

Island Lake, start van de wandeling

 

We gaan onder langs de camping en steken al snel een stroompje over. Dat gaat best, maar bij de wandelaars achter ons eigenlijk niet. De vrouw durft niet over de stenen te lopen, dus stapt ze met wandelschoen en al het water in, dat tot boven haar schoenen en enkels komt. Ze heeft drijfnatte voeten en sokken, dat zal niet lekker lopen. We lopen verder, er zijn ook flink wat muggen.

 

  Island Lake Trail

 

 Island Lake Trail

 
  soepeltjes oversteken   Beartooth High Lakes  

 

Dit gebied heet ook wel de Beartooth High Lakes, met o.a. Beartooth Lake, Beauty Lake en Becker Lake. Na een uurtje pauzeren we op een mooie plek. Er komen ook redelijk wat andere wandelaars voorbij, o.a. backpackers en vissers. Twee heren met hengels lopen voorbij, bij eentje zien we een groot pistool aan z'n riem hangen. Dat blijft toch een vreemd gezicht. Na nog eens een half uur lopen komt een splitsing, we volgen eerst het pad naar Beauty Lake, maar zien dat het wandelpad stijl naar beneden loopt. En wij willen nu juist op hoogte blijven lopen, we gaan terug en nemen het andere pad. Iets verderop bij een meertje gaan we aan de meegebrachte boterhammen. Niet echt een lekker plekkie vanwege de muggen, maar het gaat net. Het is ook best warm met weinig wind. Na het eten lopen we weer terug. Op de terugweg raken we aan de praat met twee dames uit Alaska, ze hebben een meerdaagse trip gedaan. Ze horen direct dat we uit Holland komen, eentje heeft een Hollandse vriendin. Ze vragen zich verbaasd af hoe wij hier nu terecht komen. Ik vertel dat we graag bergwandelen, geen meerdaagse tochten, maar dayhikes. Ze vinden het hier prachtig, wij ook. Bij Island Lake staan nu veel vliegvissers, jong en oud, man en vrouw, leuk om te zien hoe ze dat handig doen.

 vliegvissen

vliegvissen

 

Rond drie uur zijn we terug bij het startpunt, we puffen even uit en rijden terug naar Cooke City. We douchen en gaan bijtijds eten, want we willen naar Lamar. Natuurlijk eten we weer bij het Beartooth Cafe, smullen. Zo rond zeven uur zijn we bij de Lamar Valley, het is er druk. We zetten de auto waar de meeste andere auto's staan, dat is in de bocht vlak onder Druid Peak. Dit is over het algemeen de stek van de 'wolf watchers,' ze staan iets verderop in het veld met de rollende heuvels. Deze grote parkeerplaats (met toilethuisje) is bedoeld als vertrekpunt voor tochten met paarden, een aantal plekken is gereserveerd voor grote trailers. In onze Yellowstone-bijbel ('Yellowstone Treasures,' van Janet Chapple) staat een plattegrond, het is de linker parkeerplaats van de Lamar Valley Trails, die met het plaatje van een paard.

 Lamar Valley

de Lamar Valley                               © J. Chapple, Yellowstone Treasues, 2009

 

Wij gaan gewoon bij de spotters staan en horen wel wat er gaande is. We luisteren en vragen wat er te zien is. Nou, we horen dat een kwartier geleden hier vlakbij twee wolven de weg zijn over gestoken. Nou, dat is balen zeg, we zijn net te laat. We horen ook dat een stukje verderop, langs de Soda Butte Creek, twee grizzlies rondstruinen. We wachten of wellicht nog een wolf tevoorschijn komt, maar we horen dat de kans daarop nu klein is. Dan maar op zoek naar de grizzlies. We rijden ietsjes verder naar het westen, op de plek waar de Soda Butte Creek en de Lamar River samen komen. Ook hier grote drukte, van bovenaf kun je de twee grizzlies goed zien. Wij klimmen ook naar boven, inderdaad mooi zicht.

En ja, we krijgen ze in beeld, goed met het blote oog te zien, nog beter met verrekijker. Grizzly 1 is echt op z'n gemak, die loopt rustig te eten en kijkt nauwelijks op. Een paar honderd meter erachter loopt grizzly nr. 2, die is veel onrustiger, is constant met z'n neus in de lucht om te ruiken waar nr. 1 uithangt. Ze komen niet heel dicht bij elkaar, het is wel een mooi schouwspel.

 

 grizzly 1

 

 grizzly 2

 
  grizzly 1 eet op z'n gemakje   grizzly 2 is onrustig en ruikt die andere grizzly  

 

Als het rond half negen te donker wordt, rijden we terug naar Cooke City. Morgenochtend vroeg willen we een nieuwe poging doen om wolven te zien. Vanaf zes uur is dan de beste tijd. We zullen de wekker moeten zetten. Het is dan ook koud: dus vroeg op en dik aankleden.

      vorige pagina volgende pagina