homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

12 augustus 2011                            21˚C overwegend zonnig  

Eerst ontbijten we in het Cafetaria, dan terug naar de cabin om alle spullen te pakken. We checken uit en rijden vandaag naar Cooke City, dat ligt net buiten het park aan de Northeast Entrance. We willen hier een aantal dagen naartoe om daar vandaan Lamar Valley te bezoeken en een aantal wandelingen te doen in de Beartooth Range. Eerst rijden we naar Indian Pond, daar staat om kwart voor de tien de (jonge) park ranger al te wachten voor het wandelingetje bij Storm Point. Ze vertelt over het ontstaan van Indian Pond, het kleine meertje dat hier ligt (een krater na een vulkaanexplosie). We zijn met ongeveer 20 wandelaars en ze vertelt dat hier veel beren voorkomen (daarom rijden wij hier ook 's avonds een rondje, met wisselend succes). Wij hebben gezien dat dit rondje ook weleens is afgesloten vanwege beren, waarschijnlijk vanwege grizzlies met kleintjes. Ze toont haar bearspray, je kunt hier niet wandelen zonder zo'n bus. Met de grote groep waarmee we nu op pad gaan, zullen de beren ons zeker niet benaderen.

 

 park ranger

 

Storm Point 

 
  park ranger met bearspray   zicht op Storm Point  

 

Leuk tripje zeg, met net als gisteren veel informatie. De US zitten trouwens (net als Europa) in een financiële crisis, en dat merken de nationale parken natuurlijk ook. Ze doen minder van dit soort wandelingen met bezoekers, minder onderzoek en laten meer werk over aan vrijwilligers. De ranger vertelt tijdens de wandeling veel over de planten en bloemen die we zien, wijst naar het gebergte in de verte, het is zo helder dat we zelfs The Tetons zien, 100 km verderop in het zuiden.

 Storm Point

langs het water op Storm Point

 

Het rondje met de ranger duurt twee uur, erg leuk. Ze is hier voor het eerst en weet al best veel. Ik vertel na afloop dat we een aantal dagen naar Cooke City gaan en Lamar Valley willen zien. Ze vertelt dat we dan zeker wolf-watcher Rick McIntyre zullen ontmoeten, hij is verbonden aan het Yellowstone Wolf Project en is dag en nacht in de weer om wolven te volgen. Hij heeft de nieuwe rangers op de introductiedagen alles over wolven verteld. Rick McIntyre rijdt in een knalgele auto met antenne op het dak, niet te missen vertelt ze, en volgt wolven radiografisch; sommigen wolven zijn namelijk gemerkt met halsbanden. Kijk, dat zijn prima tips: Rick en de gele auto even goed in onze oren knopen, we willen heel graag wolven zien.

We rijden terug naar Fishing Bridge en gaan dan rechtsaf, richting Canyon dat 26 km verderop ligt (16 miles). We zien onze eerste bizon, liggend op een kale plek in het gras, lekker stoffig. Dan komt Mud Volcano, hier gaan we een rondje lopen over de boardwalk. Het hele gebied is feitelijk één grote mud pot (bubbelende modderpot), het rondje is totaal 1.5 km. Ik krijg ook weer bereik met m'n iPhone, dat is handig en bel m'n moeder, want die is vandaag jarig. Leuk om even bij te praten en te vertellen dat hier alles goed gaat. Het barst hier trouwens van de bizons om ons heen, ze lopen zelfs over de boardwalk, oppassen dus.

 

 Mud Vulcano

 

Mud Volcano                                                                                                                    

Mud Vulcano 

 
  een bizon boven Dragon's Mouth Spring      

 

We rijden verder en krijgen prachtig zicht op Hayden Valley met een kudde bizons:

 Hayden Valley

bizonkudde bij Hayden Valley

 

Het is tegen twee uur als we Canyon Village inrijden. Over een paar dagen hebben we hier zes overnachtingen, nu is het tijd om wat te eten. Dat halen we bij de Deli, belegd brood, vers fruit, melk (hmm) en koffie. We gaan verder, nemen bij Roosevelt Lodge de afslag naar rechts, richting Lamar Valley, de Northeast Entrance en Cooke City. We zien ook onze eerste pronghorn antilopes, mooi gekleurde beesten.

 pronghorns

pronghorns

 

Ook Lamar Valley is prachtig, daar willen we komende dagen regelmatig heen, om te wandelen en wild te spotten. Het allerliefste zien we natuurlijk wolven, daarvoor is Lamar 'the place to be.' Hoe dat allemaal werkt, moeten we nog uitzoeken. We zien nu in ieder geval niet de gele auto van Rick McIntyre. We rijden het park uit, een paar km verderop ligt Cooke City, daar checken we in bij de Elk Horn Lodge. We hebben hier een cabin, ziet er allemaal netjes uit. We gaan op zoek naar een restaurant, hopelijk kun je in dit dorpje beter eten dan in het park. En jawel, we genieten, het Beartooth Cafe is een hartstikke goed restaurant: alles vers, lekker veel groenten, prima bediening, leuke sfeer en een lekker pilsje uit de tap. Hier gaan we ons wel vermaken komende dagen. Bij een winkeltje op de hoek kopen we een wandelboekje (Falcon; best easy dayhikes Absaroka-Beartooth Wilderness) plus een wandelkaart, daar kunnen we wel wat wandelingen uithalen. Morgen willen we wandelen in de bergen van Beartooth.

 

Cooke City 

 

 Cooke City

 
  cabin bij Elk Horn Lodge   geweldig eten bij Beartooth Cafe  

 

      vorige pagina volgende pagina