homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

30 juli 2010                                    22˚C bewolkt en buiiig 

Na vijf dagen wandelen doen we het vandaag rustig aan. Er zou ook veel regen komen, maar dat viel achteraf reuze mee. We doen het 's ochtends rustig aan, met ontbijten, onze vissen voeren (in de keuken staat een aquarium) en wat lezen. Na elven rijden we opnieuw naar Lom, nu om hier wat rond te struinen, zag er leuk uit. Eerst bezoeken we het Norsk Fjellmuseum: beneden is het leuk opgezet, boven is waarschijnlijk het oude gedeelte en gedateerd. Een fjell is Noors voor alles wat bergachtig terrein is: bergen, hoogvlakten, boomloos en weids gebied.

 

 Norsk Fjellmuseum

 

 whooly mammoth

 
  Norsk Fjellmuseum   opgezette mammoet  

 

Op het terras van de bakker bij de brug nemen we koffie met wat lekkers. Smaakt prima. We bekijken wat winkels: souvenir- en sportzaken en kopen de wandelkaart van Jostedalsbreen (Turkart Jostedalsbreen, 1:100.000). We steken over naar het Kommunehuis en de winkels eromheen. Daar bovenop die berg stonden we gister, wat een eind...

 Lom

Lom, en de berg van gister

 

Als laatste bezoeken we de beroemde staafkerk van Lom, gebouwd in ca. 1150. Van buiten en binnen is het prachtig, we krijgen een Nederlandstalige beschrijving.

 staafkerk van Lom

staafkerk van Lom

 

's Middags zijn we bijtijds weer terug op ons erf. De zon schijnt en we zitten lekker nog buiten te lezen in het zonnetje. Tegen half vijf zien we donkere luchten aankomen vanuit het oosten, het begint te regenen en we trekken ons terug naar binnen. We pakken de koffers en stofzuigen de boel, morgen gaan we naar onze volgende bestemming: Stryn.

      vorige pagina volgende pagina