homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

31 juli 2010                                    19˚C bewolkt 

We vertrekken om half tien, rijden echter niet rechtstreeks naar Stryn dat 155 km westelijker ligt aan het Nordfjord. We kijken eerst bij Geiranger; als het weer een beetje meezit doen we daar een korte en pittige wandeling omhoog. Het zonnetje schijnt bij vertrek, maar bij Lom zit het al dicht en dat wordt niet beter. Dat betekent lopen in de mist en geen mooie uitzichten, dat feest gaat dus niet door. Rond half twaalf hebben we Geiranger in zicht: bij het beroemde uitzichtspunt kunnen we het Geirangerfjord wel zien, hopelijk zien we het later in de week ook met mooi weer...

 Geiranger

Geiranger

 

We dalen af naar het kleine dorp (300 inwoners) dat leeft van het toerisme. Het is niet druk, we parkeren de auto en lopen wat rond. We zijn hier een aantal keer eerder geweest, het fjord is en blijft prachtig. In een café nemen we een cappuccino en gaan even internetten. Daarna lopen we wat winkeltjes in en uit, sommige zijn wel leuk.

 winkeltje in Geiranger

souvenirwinkel in Geiranger

 

We gaan weer 's verder, we rijden de bergpas weer terug omhoog en vervolgen de route over weg 15. Bij Hjelle eindigen de tunnels en komen we bij het Oppstrynsvatnet. Hieraan ligt ook het museum over de Jostedalsbreen, we zien een leuke film en kijken wat rond, zowel binnen als buiten. Leuk opgezet.

Het is inmiddels drie uur, we gaan 's op ons nieuwe huis aan. In Stryn doen we nog de nodige boodschappenen en gaan langs bij de VVV voor een aantal wandelingen. Samen met onze Turkart Jostedalsbreen moet een aantal leuke wandelingen komende week wel lukken. Dan volgen we de routeaanwijzingen: het huisje ligt een kwartiertje ten noordwesten van Stryn, midden in de bossen (vlak onder Ullsheim, een langlaufgebied). Mooi zeg, alles erop en eraan, zelfs een sauna, daar gaan we komende week ook gebruik van gebruik maken, lekker na het bergwandelen.

      vorige pagina volgende pagina