homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

28 juli 2010                                    25˚C wisselend bewolkt 

 

We doen het vandaag, na de inspanning van gister, wat rustig aan. We rijden eerst weer naar Otta en vervolgens de bergweg naar Mysuseter. Alleen gaan we nu verder over de tolweg naar Spranget, de grote parkeerplaats als vertrekpunt naar de DNT-hut Rondvassbu. Wij lopen een alternatieve route in de richting van de DNT-hut om vervolgens na een paar km terug te lopen. Het is lekker weer, dus we nemen het ervan. Op het kaartje hieronder van een deel van Rondane NP zie je de parkeerplaats van Spranget (waar we nu staan), de DNT-hutten Rondvassbu en Peer Gynt (waar we drie dagen terug waren) en de plaats Otta.

 

 informatiepanelen bij Spranget

 

kaartje van Rondane 

 
  informatiepanelen bij Spranget   kaartje Rondane NP  

 

Het pad loopt eerst naar een bergriviertje dat een kloof heeft uitgesneden in de rotsen. We lopen over een bruggetje de weidse vlakte in. We waren vandaag wat aan de late kant, het is inmiddels lunchtijd en we eten zoals gewoonlijk onze meegebrachte boterhammen op. Op een rots, lekker met een windje en zicht op wandelaars over het grote pad richting Rondvassbu, hebben we een prima plek. Na ruim een half uur gaan we verder. Een eindje verderop liggen wat schapen tegen een houten hut aan, ze zoeken wat schaduw op.

 schuurtje met wat schapen

schuurtje met schapen

 

Rond een uur of drie zien we boven de hoogste bergen de bewolking toenemen, komen niet naar ons toe, want de wind staat de andere kant op. Voor ons is het vandaag genoeg geweest, we gaan terug, lekker om even wat uit te lopen met 8 km.

 Rondane NP

mooie luchten in Rondane

 

We zijn redelijk vlot weer terug op de grote parkeerplaats. Rond half zes zijn we weer bijna op ons erf en maken foto's van het dal bij Vågåmo en de staafkerk. We gaan het kerkje ook even binnen, indrukwekkend mooi.

 

 dal van Vågåmo

 

 staafkerk van Vågåmo

 
  het dal bij Vågåmo   staafkerk van Vågåmo  

 

's Avonds na het eten valt een bui, we zien een regenboog:

 regenboog

een mooie regenboog achter ons erf

      vorige pagina volgende pagina