homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

26 juli 2010                                     18˚C bewolkt

Vanochtend vroeg even wakker en Annabelle gefeliciteerd en haar een cadeautje gegeven. Daarna nog een paar uur geslapen. Vannacht heeft het geregend, het is nu bewolkt. We hebben weer een feestelijk ontbijt met yoghurt, muesli, brood, koffie en thee. Tegen elf uur rijden we weer naar Otta en nemen direct de afslag naar Mysuseter, de bergen in. Het is bewolkt, maar wel gewoon droog, prima wandelweer dus. Beneden in het dal is het vandaag zo'n 18 graden, hier bij de fjellstue Mysuseter op 900 m een paar graden koeler.

Op de parkeerplaats bij het hotel nemen we eerst koffie met een koek en doen dan de rugzakken op en wandelschoenen aan. Gelijk ook maar insmeren met DEET, dit is muggenweer. We doen een leuk tochtje van 10 km over en rond de berg Ranglarhøi. Onze schoenen en broeken worden zeiknat, de struiken en het pad zijn nog vochtig. We moeten een klein eindje stijgen en voelen de lange tocht van gister nog in onze benen. Gelukkig is het niet al te steil en lopen we gemakkelijk naar boven. Onder ons, een eindje verderop, zien we het grote meer Furusjøen liggen.

 het grote meer Furusjøen

uitzicht vanaf de berg Ranglarhøi

 

Om kwart over één staan we op de top van de Ranglarhøi (1.130 m) met een geweldig uitzicht op Rondane NP. Net onder de top, een beetje uit de wind, gaan we zitten om uit te rusten en te eten. Om ons heen zijn de toppen van de hoogste bergen niet zichtbaar, wel de weinige begroeiing, ruigheid en uitgestrektheid van het gebied. Je voelt je hier echt nietig in de natuur, machtig mooi zeg:

 Rondane NP

Rondane NP

 

We dalen af naar de zomerhuisjes van Tjørnbakken en slaan dan rechtsaf rondom de berg. Recht voor ons zien we trouwens de grote parkeerplaats van Spranget, daar gaan we later in de week nog wel 's heen. Nu lopen we naar het kleine meertje Ranglartjern (999 m). We zien hier mensen wandelen en relaxen, mooie plek.

 het kleine meertje Ranglartjern

het meertje Ranglartjern

 

Dan is het nog een uur terug lopen naar de parkeerplaats. Leuke tocht geweest. We rijden terug het dal in en zijn na een half uur weer in Vågåmo. Bij de COOP doen we boodschappen voor twee dagen, da's wel zo makkelijk. Thuis zijn de boodschappen trouwens wel goedkoper. Dan is het lekker douchen en een gezonde maaltijd bereiden. Op het Noorse journaal zien we dat het morgen prachtig weer wordt, tijd om te gaan bergwandelen in Jotunheimen, de echt hoge bergen. We besluiten om morgen de Bessegengraat te doen; en vroeg opstaan.

      vorige pagina volgende pagina