homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

24 juli 2010                                    21˚C wisselend bewolkt 

Om half acht staan we op, echt heerlijk geslapen. Ik kijk naar buiten, we varen al door het mooie Oslofjord. We ontbijten in het Promenade Café en gaan naar het Sun Deck. Het is nog even bewolkt, maar vlak bij Oslo schijnt de zon en is het heerlijk weer.

 Oslofjord

aankomst in het Oslofjord

 

Om kwart voor tien krijgen we het verzoek naar de auto te gaan. We gaan naar beneden en pakken eerst nog onze spullen van de kamer, dan gaan we naar het 'car deck'. Om kwart over tien rijden we de boot af en nemen de E6 richting Trondheim. Aan het begin van de Mjøsa, het enorme meer met een lengte van 100 km waar o.a. Hamar en Lillehammer aan liggen, stoppen we voor de lunch. We zitten op een mooi terras, lekker in het zonnetje, met zicht op het meer. Dan rijden we langs Hamar, we zien links van ons de Olympische schaatshal (1994), bekend om z'n vorm van een omgekeerd vikingschip. Hier hebben we al eens rond geneusd, we rijden nu door naar Lillehammer. In Lillehammer parkeren we de auto om het stadje te bekijken (19.000 inwoners). Het centrum ligt een stukje boven het water en we hebben dat in 1994 veelvuldig op tv voorbij zien komen, zag er gezellig uit. We lopen naar het voetgangersgebied met de Storgate als middelpunt. Leuke straat, gezellig druk en de terrassen zitten vol. 

 Lillehammer

Lillehammer

 

We rijden een klein stukje verder over de E6, bij Fåberg gaan we eraf, want we willen de Peer Gyntweg rijden. We volgen eerst weg 255 een stukje, dan weg 254 en slaan vervolgens linksaf. We betalen tol met de credit card en gaan verder omhoog. Dit is mooi zeg, Noorwegen in topvorm, we hebben nu al zin om de wandelschoenen aan te trekken, maar dat doen we vanaf morgen. Bij een uitzichtspunt stappen we natuurlijk wel even uit en lopen een stukkie omhoog:

 Peer Gyntweg

Peer Gyntweg

 

We komen uit in Finstra en pakken weer de E6 tot aan Otta. Daar slaan we wat boodschappen in en nemen weg 15 richting Lom en Stryn, het is dan nog maar 38 km naar Vågåmo. We pakken de routebeschrijving erbij en arriveren bij ons huisje. Het is meer een boerenerf en bevat een aantal gebouwen. We bellen de eigenaar voor de sleutel, hij vertelt dat ie zelf ook met vakantie is en dat de sleutel om de hoek ligt. Prima woning: eenvoudig, schoon en lekker ruim, hier kunnen we ons wel een week vermaken. We koken zelf ons potje, kijken tv om even het weerbericht (iets voor half acht) te zien, bekijken de foto's op de laptop en ik werk de website wat bij, lezen nog wat en gaan dan lekker slapen.

 huisje Vagamo

ons huisje en erf in Vågåmo

      vorige pagina volgende pagina