homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

23 juli 2010                                   22˚C wisselend bewolkt  

De wekker gaat om half vijf. Poeh, dat valt even niet mee. Maar ja, om half zes willen we toch echt vertrekken, want de boot in Kiel gaat vast niet op ons wachten. Het is zo'n 600 km rijden, met onderweg tussen Bremen en Hamburg veel wegwerkzaamheden. De rit verloopt redelijk soepeltjes, met zoals voorspeld veel werk aan de weg. In Kiel brengt de TomTom ons snel naar de Color Line, maar het staat ook allemaal goed aangegeven met de borden 'Norwegenkai Oslo'. Om kwart voor één staan we klaar om in te checken en een half uur later liggen we te rusten in onze hut. We zitten op de Color Fantasy en hebben een hut met zeezicht. Een redelijk nieuwe boot, met 927 passagiershutten en ruimte voor 2.667 passagiers. Het is 15 verdiepingen hoog, 224 m lang en 35 m breed. Echt een bakbeest.

 

 Color Line Kiel - Oslo

 

 

 
  Color Line Kiel - Oslo                  kaartje overtocht  

 

Na twee uurtjes komen we weer onder de mensen. We gaan de boot maar 's verkennen. Leuk om door de Promenade te lopen, de 'straat' met winkels, pinautomaat en allerlei eetgelegenheden. We gaan even zitten bij het Promenade Café, 'the best coffee on board.' En het smaakt inderdaad prima, goede espresso.

 

 Color Line - Promenade

 

Color Line - vermaak 

 
  de Promenade   vermaak op de boot  

 

Dan lezen we nog even een krantje en is het tijd voor het Sun Deck, want de Grote Beltbrug is in aantocht, de lange hangbrug in Denemarken tussen de eilanden Funen en Seeland. De brug is van 1988 en verving de veerverbinding. De verbinding bestaat uit twee bruggen van 6.6 km en 6.8 km die beide op het eilandje Sprogø uitkomen. Vanwege de scheepvaart hangt de brug aan de oostzijde hoog boven het water van de Grote Belt, om erover heen te rijden betaal je tol.

 Grote Beltbrug

brug over de Grote Belt

 

Het is tijd om te eten. We lopen naar het Oceanic á la Carte Restaurant en nemen beide een visje. Heerlijk, prima restaurant. Dan weer even aan de koffie in het café en vervolgens terug naar de hut. We kijken naar de weersverwachting, ziet er wel redelijk uit komende dagen. Met zon, bewolking, af en toe een bui en zo rond de 20 graden. Goed wandelweer. Even wat lezen en dan lekker slapen aan boord.

      vorige pagina volgende pagina