homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

15 augustus 2010                            26˚C overwegend zonnig 

Vandaag verlaten we Noorwegen. We checken uit, rijden terug naar weg 13 en gaan naar Kristiansand. Thuis had ik op het laatste moment de snelle boot van Color Line gereserveerd van Kristiansand naar Hirtshals in Denemarken. Maar we hebben eigenlijk niet zo'n zin om 950 km te rijden door Denemarken en Duitsland, dus ik heb gebeld naar Color Line en gevraagd of we deze reservering konden omzetten naar de boot Oslo - Kiel, met bijbetaling natuurlijk. Maar dat ging helaas niet. Nu kunnen we dat alsnog doen, en de betaling en reservering gewoon laten gaan en naar Oslo rijden, maar uiteindelijk toch voor het oorspronkelijke plan gekozen.

Het is zomers, boven de 25 graden, voor het eerst deze vakantie. We zien de afslag met de brug over het Lysefjord, erg mooi. We gaan verder en nemen de bootverbinding tussen Lauvik en Oanes. Vanaf onze overnachting bij Preikestolen tot aan Kristiansand is iets van 250 km; met de avondovertocht van zeven uur hebben we ruim de tijd, we willen rondkijken in Kristiansand, daar zijn we nog niet eerder geweest.

 brug Lysefjord

Lysefjordbrug

 

De rit gaat vrij vlot. Om tien uur zijn we vertrokken en iets na tweeŽn staan we in Kristiansand. Onderweg nog ergens koffie gedronken en nu gaan we Kristiansand 's verkennen. We parkeren midden in de stad. Eerst lopen we naar het water, daar is een leuk parkje om te relaxen en genieten daar op een bankje van het mooie weer.

 Kristiansand

parkje aan de kust: bankjes, fonteinen, mooi grasveldje

 

Een stukje verderop is het best druk, er is een beachvolleybaltoernooi, met allerlei tentjes met kleding, eten en drinken. We lopen door en zien het fort Christiansholm, een vesting uit 1672. Leuk om even rond te kijken. Dan gaan we naar het centrum, we willen wat eten. Aan het plein met de dom zijn allerlei eettentjes, we nemen een pizza en wat fris. Na een uurtje stappen we weer op, lopen de Markens Gate af.

 

 Kristiansand

 

 Kristiansand

 
  Fort Christiansholm   de Dom van Kristiansand  

 

Tegen zes uur stappen we weer in de auto, we rijden naar Color Line. Even daarna zien we de snelle boot aankomen. De boot is vrij snel weer leeg en wij mogen erop. We hebben rustige plaatsen, businessclass. Goede stoelen met wat drankjes en hapjes, niet erg bijzonder. De reis gaat vlot.

 Color Line

Color Line Kristiansand - Hirtshals, de snelle boot

 

Om kwart over tien komen we aan in Denemarken, Hirtshals. We rijden tot net voorbij Ňlberg (weer 's over een snelweg) en nemen een hotel. Inchecken en lekker slapen. Morgenavond willen we thuis zijn.

      vorige pagina volgende pagina