homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal   vorige pagina

 

16 augustus 2010                           21˚C bewolkt en buiiig 

's Ochtends regent het en de voorspelling is niet best. Eerst maar 's aan het ontbijt, dat is uitgebreid en keurig verzorgd. Dan in de auto voor de rit naar huis, zo'n 900 km. Tot aan Hamburg gaat het eigenlijk redelijk vlot, vanwege de regen kunnen we niet echt doorrijden, maar we blijven rijden. Dan volgt een stuk met veel wegwerkzaamheden, dat kennen we nog van de heenweg. Rond half twee eten we bij Raststätte Hollenstedt. Als we weer in de auto zitten, staan we vast in de file, er is een ongeluk gebeurd. Ik krijg een sms van m'n moeder dat zij nu ook naar huis rijden en tussen Hamburg en Bremen in de file staan. Ha, wij dus ook. Ze staan net voor de afslag Hollenstedt, ha, wij dus ook. Nog een sms, ze zijn bij hectometerpaal 38,5 en jawel, ook wij rijden daar na 5 seconden voorbij. We zien hun caravan iets verderop in de file, op de rechterrijstrook. Wij zitten links en gaan iets sneller. Dan staan we naast ze, hallo! Raampje open en even bijkletsen. Wat toevallig zeg, erg leuk. Ze vertellen dat ze de volgende afslag nemen en daar een camping opzoeken, wij rijden door naar huis. Doei.

 hallo!

in de file: hallo!

 

We hebben anderhalf uur in de file gestaan. Daarna gaat het weer goed, met Bremen - Osnabrück en de A30 naar de Nederlandse grens. Dan in Nederland de A1 richting Apeldoorn, de A50 en vervolgens de A15. Tegen acht uur een vaag zonnetje langs de Betuwelijn.

 bijna thuis

bijna thuis...

 

Om half negen draaien we de A29 op en bij de Ikea nemen we de afrit, we zijn thuis. Weer lekker om in je eigen huis te zijn. Wat we volgend jaar gaan doen, weten we nog niet. Kan zijn dat we opnieuw naar Noorwegen gaan. Andere mogelijkheid is bergwandelen in Yellowstone/Grand Teton, noordelijk Canada of Alaska. In ieder geval nog even niet de Canadese Rockies, maar de westkust met de Coast Mountains (Whistler) en Vancouver Island kan ook. We zien het wel...

        vorige pagina