homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

8 augustus 2012                                22˚C wisselend bewolkt  

We zijn om acht uur wakker, willen vandaag wandelen in Strathcona Provincial Park, een groot en ruig park op Vancouver Island, hier leven o.a. wolven, beren en poema's. We rijden eerst naar het winkelcentrum van Campbell River bij Discovery Marina, voor koffie en de lunch. Dan zo'n 40 km over Hwy 99 richting het zuiden, bij de afslag naar Mt. Washington gaan we eraf, vervolgens zo'n 15 km over Strathcona Parkway; om kwart over elf zetten we de auto op de parkeerplaats van Paradise Meadows.

De aardige mevrouw bij het inlichtingenkantoortje vertelt dat je hier prachtig kunt wandelen. Deze wandeling heb ik uit de Falcon Guide, Hiking Vancouver Island. We willen het rondje naar Kwai Lake lopen, dat is zo'n 16 km met 250 m stijgen en dalen, goed te doen. Doe weer m'n hiking schoenen aan, neem voor de zekerheid wel weer m'n sportschoenen mee, je weet maar nooit. In de rugzak zit verder extra kleding, 2 ltr water, zonnebrand, EHBO-setje, lunch, bandana en pet. Genoeg te sjouwen. De wandeling begint druk, da's vaak rond parkeerplaatsen. Maar na een half uurtje is dat voorbij en kun je heerlijk rustig aan de wandel.

 op een bruggetje

over een bruggetje

 

Het is hier ontzettend drassig, we lopen veel over boardwalks. Zien ook weinig bloemen, hier en daar zelfs nog sneeuw. Alhoewel we maar op zo'n 1.100 m hoogte wandelen, is het hier nog geen hoogzomer. Bijzonder. En ook erg fijn: nauwelijks muggen en andere vliegende ellende, dat is een meevaller. Na een uurtje rusten we even bij Lake Helen Mackenzie. Lekker even schoenen en sokken uit, voeten laten bijkomen.

 bij Lake Helen Mackenzie

rusten bij Lake Helen Mackenzie

 

We gaan verder, praten nog even met een hiker uit Comox die alweer terug komt. Ik wissel hier van schoenen, gaat toch niet lekker. Op m'n Salomon's loop ik als een kievit, maar echte bergwandelschoenen geven toch meer steun. Misschien dat m'n voeten wat gevoelig zijn van die 800 km die ik sinds maart heb gelopen t.b.v. de Vierdaagse.

 

 mooie wandelpad

 

 Kwai Lake

 
  prachtig wandelpad en bergweide   Kwai Lake  

 

Om kwart voor twee zijn we bij Kwai Lake. We zoeken een goede plek om te rusten en te eten. Je kunt hier ook kamperen, mooi hoor. Na een half uur gaan we weer verder, weer zo'n 8 km via een andere weg terug naar de parkeerplaats. Het begint te betrekken en het wordt fris, zo rond de 15 graden. We zijn in beweging, lopen nog steeds in t-shirt, maar veel kouder moet het niet worden. Om vijf uur zijn we weer terug, heerlijk zes uur in beweging geweest. Wat is dat toch genieten, buiten in de frisse lucht.

In een uurtje rijden we terug naar de lodge, reserveren voor het diner. We eten vanavond aan de overkant, bij April Point. Na het douchen en omkleden brengt een shuttlebootje ons naar Quadra Island, erg leuk. Het eten is ook hier heerlijk, wilde zalm, hhmmm.

 

 shuttleboot naar April Point

 

 April Point

 
  shuttlebootje naar Quadra Island   April Point  

 

Morgen vroeg op, we gaan een orka-tour doen. Reuze benieuwd hoe dat hier gaat, in 2002 deden we dat vanuit Victoria en in 2006 vanuit Telegraph Cove, beide met veel succes.

      vorige pagina volgende pagina