homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

7 augustus 2012                                 26˚C wisselend bewolkt  

Was gisteravond tot laat bezig met dit verslag online te zetten; wat een werk is dat toch, zo'n live-verslag. We staan pas om acht uur op, eerst ontbijt en dan koffers pakken. Annabelle haalt in het dorp koffie, ik check uit en om tien uur rijden we weg, richting Vancouver. Bij Porteau Cove houden we even halt voor mooie uitzichten over de Howe Sound:

uitzicht vanaf Porteau Cove

uitzicht vanaf Porteau Cove

 

Om half één zijn we bij Horseshoe Bay, waar de boten van BC Ferries aankomen en vertrekken naar Vancouver Island en de Sunshine Coast (met o.a. Powell River). We hebben geen reservering van de boot van tien voor één, die zit al vol. Dan de volgende boot van half drie. Twee uur om te lezen, de tijd gaat snel. De overtocht kost $ 80, we zijn een kleine twee uur onderweg. We nemen op de boot wat te eten en drinken (lekker sushi) en zitten buiten in het zonnetje.

 naar Vancouver Island

zicht op Vancouver Island

 

Vanaf Departure Bay (bij Nanaimo) is het 150 km naar Campbell River, waar we een kleine twee uur over doen. Het eerste stuk is druk, na Nanaimo is het lekker rustig op de weg. Rond kwart voor zeven checken we in bij Painter's Lodge. We hebben een suite, erg ruim allemaal. De lodge ligt aan de Strait of Georgia, is een soort van luxe visserslodge met aanlegstijger en heeft een tweede restaurant aan de overkant op Quadra Island. We blijven vanavond aan deze kant.

 

 Painter's Lodge

 

 zeehond

 
  Painter's Lodge   zeehond  

 

Mooi hoor. We eten in de lodge, het restaurant kijkt uit over het water. We zien zeehonden en er vliegt een zeearend langs, daar houden wij wel van. De serveerster vertelt dat de zeearend hier vaak in een boom zit, vanuit onze kamer kunnen we dat goed in de gaten houden. Terug op de kamer werk ik weer m'n site bij en zet het bij de receptie online, daar is de beste ontvangst.

      vorige pagina volgende pagina