homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

6 augustus 2012                                 29˚C  

We zijn weer rond half zeven wakker en gaan eruit, willen bijtijds een wandeling doen, het rondje Brandywine Falls van 10 km. Mooie combinatie van een waterval, een hangbrug en even wat km's lopen. Na het ontbijt toch eerst heen en weer naar Olympic Park, maar we zien niks, nog geen hertje. De start van onze wandeling ligt 3 km verderop, op zo'n 17 km ten zuiden van Whistler. Het is om half negen nog rustig op de parkeerplaats. Er staat een bordje 'Danger, bear in area,' tja, dat is hier wel vaker. Om kwart voor negen gaan we op pad, het begint best aardig. We zien ongelooflijk veel berenpoep, echt overal langs en op het pad. Ik maak een foto van een meertje:

 meertje

foto meertje

 

Kijk bij het meertje nog 's goed rond en zie wat donkers tussen de bomen aan de overkant. Het is een beer. Ik zeg tegen Annabelle dat ik een beer zie, die is nu lekker aan het rondscharrelen tussen de bosjes, krijg 'm slecht op de foto, alleen een rug. Ik loop wat in de richting van de beer, die ziet me en is weg.

 

 verse berenpoep

 

 een beer tussen de bomen

 
  we zien heel veel berenpoep   beer tussen de bomen  

 

Na een kwartiertje of zo zie ik weer een beer, deze kijkt me aan vanuit de bosjes en smeert 'm direct. Nou zeg, wat een drukte allemaal. Als we dan ook nog een jonge zeearend zien wegvliegen en brutale eekhoorns rond ons rennen, kan deze wandeling natuurlijk niet meer stuk. Na 4 km nemen we even een extra lusje om de hangbrug over de Callaghan Creek te zien, mooi hoor:

 hangbrug Callaghan Creek

hangbrug over Callaghan Creek

 

Hier gaan we zitten, nemen een banaan en trekken even onze schoenen uit. Ik loop nog steeds op m'n sportschoenen, nog even geen risico op die vervelende knelling. Dan lopen we in ruim een uur de extra lus terug en door het bos met wat stijging naar de Brandywine Falls, weer 4 km verderop. Het is druk bij de waterval, die is dan ook best mooi:

 Brandywine Falls

Brandywine Falls

 

Zo rond twaalf uur zijn we terug op de parkeerplaats, vr de echte warmte van vandaag. We rijden terug naar Whistler, lunchen weer bij onze favoriete bakker en liggen 's middags bij het zwembad. Tegen vier uur neemt de bewolking toe en gaan we naar binnen, even later regen en onweer. Dat is wel lekker, kan het wat afkoelen. Hier in Whistler heb je in de zomer twee mogelijkheden qua weer: als de jetstream ten noorden van Whistler ligt, heb je zonnig en droog weer. Ligt de jetstream ten zuiden, dan brengt dat de lage drukgebieden mee vanuit The Pacific, met regen en koelere temperaturen. We hebben nu kortstondig wat meer bewolking vanuit de oceaan, met een klap onweer. Vanavond knapt het weer op. We krijgen een telefoontje dat de heli-hike niet doorgaat, da's jammer zeg, voor de volgende keer dan maar.

's Avonds eten we weer 's bij Earls, was alweer twee dagen geleden. Daarna koffie bij de onderburen (Starbucks) en nog even een avondritje op zoek naar meer beren, maar het blijft bij twee beren vandaag. Nu we morgen niet met de helicopter weg hoeven, kunnen we na uitchecken direct naar Vancouver Island.

      vorige pagina volgende pagina