homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

5 augustus 2012                                 33˚C  

We zijn weer vroeg wakker, rond zes uur. Lagen gisteravond ook al vroeg in bed. We gaan vandaag 's lekker relaxen. Omdat we zo vroeg wakker zijn, eerst maar īs kijken of de beren zin hebben om zich te laten zien, we rijden weer naar Olympic Park, helaas zonder succes. We zien wel een hert, lekker in het ochtendzonnetje

 black-tailed deer

black-tailed deer (of mule deer)

 

Terug in het hotel eerst weer een ontbijtje, lekker yoghurt met muŽsli en broodjes. Dan het dorp in voor koffie. We neuzen wat rond in de boekenwinkel en doen wat boodschapjes. Daarna de auto in voor een korte rit naar Blackcomb Aviation, de heliport zit net buiten Whistler voorbij Green Lake. We vragen of we een heli-hike kunnen doen, we worden dan gedropt in de bergen en na afloop weer opgepikt. De wandeling die we willen doen staat beschreven in ons boek. Bij Pemberton Helicopters kennen ze de wandeling, heb ze gebeld, maar hun helicopters zijn te druk met het blussen van bosbranden. Hier in Whistler vertellen ze dat we zonder de exacte coŲrdinaten van de drop off en pick up locaties niet zoveel kunnen. Helaas. We kunnen wel eventueel dinsdagochtend een vergelijkbare trip doen met een gids. Mits er een gids beschikbaar is, dat horen we morgen. Nou, we wachten in spanning af. Rest van de dag zitten we bij het zwembad: lezen en af en toe een verkoelende duik.

 bij het zwembad

bij het zwembad 

 

Dat is lekker zeg, met deze hitte. Gelukkig wel hele droge lucht, anders is het helemaal niet te harden. Eind van de middag nog even onder de douche en dan eten. Vandaag 's niet naar Earls (jaja, dat valt zwaar, maar deze verslaafden proberen wat anders) en we komen uit bij 21 Steps. Ook best lekker eten. Het is weer druk op de Village Stroll, het voetgangersdeel van Whistler. We pakken nog even een avondconcert mee op Olympic Plaza (elk weekend), zien straatartiesten en straatkunst.

   canada 2012 089    avondconcert  
 

vermaak in Whistler

 
   lichtkunst  

 Olympic Plaza

 

 

      vorige pagina volgende pagina