homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

4 augustus 2012                                32˚C  

We zijn om zes uur wakker. Om zeven uur gaan we eruit, we gaan eerst 's op zoek naar beren. We rijden 10 minuten naar de afslag Olympic Park, er rijden al wat meer auto's. Dan ziet Annabelle rechts van de weg een beer, het is een nog wat jonge zwarte beer, we krijgen 'm mooi in beeld:

 

 black bear

 

 road to Olympic Park

 
  zwarte beer   weg naar Olympic Park  

 

Je ziet aan alles dat hier veel beren komen: berenpoep op de weg, auto's die rond rijden, lekker sappig gras aan beide kanten van de weg. Maar met deze temperaturen zoeken de beren het hogerop, we zien verder niks. Terug in het hotel ontbijten we op de kamer en maken ons op voor de wandeling van vandaag: The Joffre Lakes. Deze wandeling hebben we al eens eerder gedaan en is voor hikers eigenlijk verplichte kost. Zo verschrikkelijk mooi.

Het is zo'n 65 km rijden over Hwy 99 richting Pemberton en Mt. Currie. Om half elf staan we bij de parkeerplaats, die staat al goed vol. In de boeken staat het als een eenvoudige wandeling, dat zal best met maar 11 km en 400 m stijgen, maar het is echt pittig vanwege het continue lopen over rotsige paden, boomwortels en rotspartijen. Tel daarbij op de temperatuur van vandaag, dan weten wij dat we heel veel zweetdruppels achterlaten. Van 2006 herinneren we ook nog de vele muggen en dazen, dus na het insmeren met zonnebrand spuiten we ons goed in met OFF! Na vijf minuten zien we al Lower Joffre Lake, die is al mooi.

 Lower Joffre Lake

Lower Joffre Lake

 

Dan lopen we nog even vlak en gaat de stijging beginnen, het zweet loopt al direct van onze ruggen. Na een uur of zo komt de klimpartij over rotsblokken, we binden onze wandelstokken vast aan de rugzakken en beginnen aan de klauterpartij. Goed opletten waar je je voeten zet:

 stevige klimpartij

Annabelle aan het klauteren

 

Na de rotspartij rusten we even 10 minuten, het is al zo warm dat we even moeten afkoelen. Met de muggen valt het reuze mee, da's lekker. Door de bossen gaat het redelijk stijl weer verder, zo tegen kwart voor ייn zijn we 4 km verder en aangekomen bij Middle Joffre Lake. Hier zien we veel wandelaars met de voeten in het water of zelfs een duik nemen in het koude water. Iedereen moet echt even afkoelen. Boven dit middelste meer heb je ook een prachtig zicht op de Matier Glacier:

 Middle Joffre Lake

Middle Joffre Lake

 

Het is druk, gaan ook veel backpackers omhoog. Die overnachten bij Upper Joffre Lake en gaan de volgende dag naar de gletsjer, nog een extra klim. We eten een banaan en gaan verder naar het bovenste meer, dat is nu nog 1.5 km met zo'n 70 m stijgen. Dat lopen we op het gemakje in drie kwartier, wel weer veel zweetdruppeltjes verloren. We zoeken een mooie plek, er zijn nauwelijks hoge bomen, dus vol in de zon. Maar gelukkig staat hier een fris windje, we eten heerlijke panini's van de 'bakery' uit het dorp. Smullen.

 Upper Joffre Lake 1

Upper Joffre Lake

 

Na een lange rust van driekwartier stappen we weer op, het is rond kwart over twee, moeten toch weer 5.5 km afdalen over rotsige paden. Dat doen we in een kleine 3 uur, ook weer met rustpauzes. We zien nog heel veel wandelaars omhoog gaan, ook een grote groep Russen die echt alles meesjouwen: koelboxen, flessen bier, grote tenten. Denk dat ie zich een beetje hebben vergist in de klimpartijen, zie zeer vermoeide hoofden. Terug bij het eerste meer gaan we eerst even opfrissen, niet te lang, want het barst van de vliegen. Daarna rijden we in een uur terug naar Whistler. Moe. Eerst nog even bijkomen en drinken. Pas tegen acht uur gaan we richting Earls. Het is beredruk in Whistler vanwege een extra lang weekend. Ook in Earls wachten we een half uurtje aan de bar voordat we aan tafel kunnen, zien ook veel vrijgezellenfeestjes. Het smaakt allemaal weer geweldig. Daarna aan de koffie en terug naar ons hotel, vallen eigenlijk direct in slaap.

      vorige pagina volgende pagina