homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

3 augustus 2012                                  29˚C  

We zijn pas rond acht uur wakker. We ontbijten en besluiten om vandaag rustig aan te doen, herstellen van gisteren. We doen een wandeling van hooguit drie of vier uurtjes of zo. Annabelle heeft nog wat last van d'r knie, van de struikelpartij heb ik gelukkig weinig last. Ik trek even m'n wandelschoenen aan en voel direct weer de pijn, links knelt weer boven m'n enkel. Ik koop eerst een paar nieuwe wandelschoenen, lage A-schoenen van Salomon. We drinken koffie bij Starbucks en halen daar ook onze lunch. In een supermarkt kopen we OFF! Tsjonge zeg, we zien wel meer dan 10 varianten. Alles onder 25% DEET valt af, dat is hier echt te weinig. We nemen een bus Deep Woods Sportsmen, de groen/blauwe variant. Het bevat factor 8 tegen muggen, ruikt ook niet vies.

 OFF!

producten van OFF!: wij nemen Deep Woods blauw/groen

 

Dan met de stoeltjeslift omhoog naar Blackcomb Mountain, daar doen we het rondje van de Overlord Trail. Einde van de dag willen we ook nog de Peak 2 Peak doen. De wandeling start bovenop Blackcomb Mountain (op 1.860 m) met een fantastisch uitzicht op het dal van Whistler en de bergen daarboven:

 uitzicht Blackcomb Mountain

uitzicht vanaf Blackcomb Mountain

 

We beginnen met de Alpine Walk. Het is hier druk, je komt hier natuurlijk snel en makkelijk boven. Wel veel mensen die totaal onvoorbereid een stukje lopen, wij richten ons maar lekker op de mooie natuur, niet teveel aantrekken van die drukte. Na de eerste afslag, op een kwartier of zo, wordt het al rustiger. Zo rond half twee gaan we zitten en eten ons brood. Beneden in Whistler is het vandaag zo'n 29 graden, hier bovenin de bergen stukken koeler, lekker met een verfrissend briesje. Het is weliswaar niet zo mooi als gister, toch genieten we weer volop.

 mooie bergweide

mooie bergweide

 

Bij de 3e splitsing gaan we naar links, de Lakeside Loop. Na 10 minuten staan we bij het meertje, ook hier weer even zitten en rondkijken.

 meertje Lakeside Loop

meertje en bergen van Lakeside Loop

 

Vervolgens lopen we in een klein uurtje terug naar Blackcomb Mountain, hier komen we rond half vier aan. Mooi op tijd om heen en weer te gaan met de Peak 2 Peak-kabelbaan, uniek aangelegd tussen Blackcomb en Whistler Mountain. En dat is een eind hoor, ruim 3 km: je zweeft over het brede dal met 7.5 m per seconde en bent totaal 11 minuten onderweg. Echt een aanrader, deze rit.

 

 Peak 2 Peak Gondola

 

 Peak 2 Peak Gondola

 
  Peak 2 Peak Gondola  

 

Aan de overkant bij Whistler Mountain nemen we wat te knabbelen en te drinken, dan weer terug met de Peak 2 Peak. We kunnen zowel vanaf Whistler Mountain als vanaf Blackcomb Mountain afdalen, maar die laatste is leuker, omdat je dan de gehele trip in open stoeltjes zit, wel zo lekker met dit warme weer. 

Terug in Whistler het gebruikelijke ritueel, met douchen, eten bij Earls, koffie bij Starbucks en terug op de kamer. De pijn in m'n rug wordt erger, dat is nog van het vliegen, kijken hoe dat gaat. We kijken wat naar de Olympische Spelen en The Weather Network, het blijft komende dagen goed warm. Rond half elf liggen we in bed.

      vorige pagina volgende pagina