homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

18 augustus 2012                              34˚C  

Vandaag naar de bergen: de North Cascades. Best een lastig gebergte om van te genieten, want vanaf Hwy 20 zie je eigenlijk maar een heel klein deel. Je moet hier echt actief zijn, de auto uit en de natuur in. Het is afgelegen en moeilijk bereikbaar; er loopt één weg doorheen die ook nog 's in de winter is afgesloten. Hier ligt meer dan 3.000 km aan wandelpaden, een waar wandelparadijs. Het gebied heeft meerdere beheerders: 'national park, national recreation area, wilderness area and national forest.' Dat loopt van 100% beschermd gebied tot gebieden waar bomenkap en mijnbouw zijn toegestaan, met alles ertussen. Wij zitten straks vijf dagen in Mazama, aan de drogere en ruigere oostkant van de Cascade Mountains (vaak ook de mooiste kant), dat ligt in het Okanogan National Forest. Het is vanuit Seattle ongeveer vier tot vijf uur rijden. 

We vertrekken tegen tien uur, saaie stukken in de auto. Pas als we Hwy 20 opdraaien en de Cascades in zicht krijgen, wordt het leuk. Om half één zien we vier elks lopen, die hebben we deze vakantie nog niet gezien. De inheemse populatie is uitgestorven, deze zijn generaties geleden vanuit Yellowstone overgebracht en doen het hier prima.

 elks

vier elks in beeld

 

We tanken en eten in Marblemount, het laatste dorp voor de bergen. In Newhalem, een campingplaats, bezoeken we het Visitor Center, altijd leuk. Het blijft vandaag en morgen zeer warm, daarna koelt het wat af. Dan verder, we krijgen Gorge Lake in beeld:

 Gorge Lake

Hwy 20 langs Gorge Lake

 

Iets verder gaat de weg omhoog, met een prachtig uitzicht vanaf Diablo Lake Overlook:

 Diablo Lake

Diablo Lake

 

Het is dan nog een uurtje rijden, langs Ross Lake en dan weer naar beneden. Alle drie de meren zijn trouwens stuwmeren, vallen niet onder het nationaal park. Samen met Hwy 20 en een brede strook ten noorden en zuiden van de weg valt dit gebied in een National Recreation Area. Met name de stuwmeren leveren energie op voor Seattle en omgeving. Om vier uur checken we in bij de Mazama Country Inn. Weer zo'n leuke lodge, komen ook veel Nederlanders, vertelt de receptioniste. Ons gebouw met vier kamers zit met overdekte looppaden vast aan andere gebouwen en de receptie/restaurant.

 Mazama Country Inn

Mazama Country Inn

 

Het is 34 graden, we gaan maar 's bij het zwembad afkoelen en draaien ook nog een wasje. Het restaurant zit vanavond stampvol, we eten bij een lodge één mile verderop, de Freestone Inn. Erg lekker. Op de weg terug tellen we bijna 20 herten, ze zitten overal. Dit gebied is een 'migration zone' voor herten. Dit jaar zijn er op dit stuk weg al 86 aangereden, het jaarlijkse gemiddelde is boven de 200 aangereden herten. Terug op de kamer werk ik de website bij en lezen we wat. Dan lekker slapen.

      vorige pagina volgende pagina