homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

16 augustus 2012                               33˚C  

Hebben wij weer. Gaan we naar een stad dat bekend staat om z'n vele regen en bewolking, zitten we nu in 'record high' temperaturen. En het is ook echt heet hier, om elf uur 's avonds is het nog 25 graden, bizar. Gelukkig hebben we airco in ons hotel.

Afijn, vanochtend hebben we San Juan Island met de boot van elf uur verlaten. Nog wel spannend of we mee mochten, er stond al een lange rij auto's opgesteld. Je kunt de veerboten 'eastbound' niet reserveren, je hoeft trouwens ook niets te betalen, de prijzen zijn alleen als je westwaarts vaart. Ging gelukkig toch goed, met om twaalf uur aankomst in Anacortes. Onderweg nog een stop voor koffie en wat kleins te eten, om kwart voor drie krijgen we Seattle echt in zicht: 

 Seattle

we naderen Seattle

 

We besluiten vanmiddag Seattle Center te bekijken, we rijden vlotjes naar de gelijknamige parkeergarage. We pakken eerst een museum, handig op het heetst van de dag. We gaan naar het EMP, Experience Music Project. Echt iets voor eind veertigers, met op dit moment exposities (foto's, interviews, beelden) over Nirvana, The Stones, AC/DC en Jimi Hendrix. En nog veel meer hoor, we vermaken ons hier wel een paar uur. Als we binnenkomen zien we in de theaterzaal, op het grote scherm, o.a. Queen met "Another One Bites The Dust." Geweldig.

 EMP

 

 

 

EMP

 
 

 EMP

 

 EMP

 
     
     
   EMP  
 

 EMP

 

 EMP

 
         

 

Na twee uurtjes komen we weer buiten, echt een leuk muziek museum. We gaan richting het water, het is hier niet te harden. We lopen naar het Olympic Sculpture Park, kijken wat rond en nemen een ijsje bij Pier 70.

 Olympic Sculpture Park

Olympic Sculpture Park

 

Het is tijd om naar Seattle Bellevue te rijden. We zitten echt helemaal oostelijk, ver van Downtown in het Red Lion Hotel Bellevue. Beetje vreemde keuze, maar niet voor ons, hier is namelijk een Earls! We zijn wel even onderweg, het is spits en moeten zoeken hoe we Lake Washington over komen. Uiteindelijk pakken we de zuidelijke route via Mercer Island.

 op weg naar Seattle Bellevue

onderweg naar Seattle Bellevue

 

In Bellevue zijn we snel bij ons hotel. Inchecken en direct naar Earls, het is alweer zeven uur. We lopen er in een kwartiertje naar toe, weten ongeveer waar het is, nog van Google Maps dat we zeven maanden geleden hebben bekeken. Moeten het onderweg nog wel effe vragen. Earls zit midden in het centrum, aan een leuk en druk plein en is helemaal vol. De wachttijd is een half uur of anders eten aan de bar. Nou, doe dat maar. Mooie tent zeg, de mooiste van alle filialen deze vakantie, en de grootste. Onze vaste lezers weten het wel, wij komen hier nu tien jaar en hebben zo'n beetje alle gerechten wel gehad. Maar hier op de menukaart zien we ook onbekende gerechten staan, we kiezen er twee uit. Goh, lekker zeg. Dan terug naar ons hotel. Morgen bekijken hoe we het beste downtown kunnen: met de auto, bus, taxi of een shuttle vanuit het hotel. Nu eerst maar 's slapen.

 Earls Seattle Bellevue

Earls Seattle Bellevue

      vorige pagina volgende pagina