homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

13 augustus 2012                               25˚C  

Na het uitchecken laten we de auto nog even staan bij Helm's Inn, we gaan eerst bij Inner Harbour aan het ontbijt. Dan rijden we via Hwy 17 richting Sidney en nemen de afslag naar de Butchart Gardens. De tuinen strekken zich uit over een oppervlak van meer dan 22 hectares en begon met een idee dat Jennie Butchart had om een kalksteengroeve te verfraaien. Het omvat meerdere tuinen, zoals de Verzonken Tuin, de Rozentuin, de Japanse Tuin en Italiaanse Tuin. De een nog mooier dan de ander. Je kunt je hier uren vermaken, wij deden dat zo'n drie uur met een korte lunch. Hieronder een kleine impressie van al het moois dat je ziet:

 Butchart Gardens

The Butchart Gardens

 

   Butchart Gardens

 Butchart Gardens

 
 

 Butchart Gardens

 

 Butchart Gardens

 

 

Rond half drie verlaten we de Butchart Gardens en rijden het korte stuk naar Sidney; hier vandaan vertrekt de veerboot van Washington State Ferries naar de USA. Wij gaan naar het gelijknamige, grootste eiland van de San Juan Islands. Voor deze internationale veerboot is reserveren zeer aanbevolen, dat heb ik in juni gedaan. Na het inchecken volgen de formulieren, vingerafdrukken en foto's om de USA in te mogen. Dan is het nog een uur wachten, we vertrekken precies om vijf voor zes, we mogen als eerste aan boord.

 

 Washington State Ferries

 

 Washington State Ferries

 
  de boot van Sidney BC naar Friday Harbor (USA)  

 

Het is anderhalf uur varen naar Friday Harbor (26 km), het kleine veerhaventje van San Juan Island. We nemen wat te drinken en speuren de wateren af, zien wat zeehonden en drie 'harbor porpoises', een soort dolfijnen. De San Juan Islands waren ooit een oase van rust, maar zijn inmiddels in de zomer erg populair. Op de drie grootste eilanden, San Juan, Orcas en Lopez, wonen iets van 15.000 mensen, in de zomer is dat aantal verdrievoudigd. Het tempo ligt hier allemaal wat lager, de prijzen liggen allemaal wat hoger.

 Friday Harbor

aankomst Friday Harbor (San Juan Island, USA)

 

Iets voor half acht gaan we van boord, het is een klein stukje rijden naar het Lakedale Resort, een luxe lodge. Prachtige ligging aan een drietal meertjes. We kunnen hier niet dineren, dus rijden we terug naar Friday Harbor en zien onderweg een vos en veel hertjes, altijd leuk. Pas tegen tien uur zijn we weer terug bij de lodge, lezen en website bijwerken. Heb trage internetverbinding, misschien is dat bij de receptie in het hoofdgebouw beter, doen we morgen.

      vorige pagina volgende pagina