homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

12 augustus 2012                               27˚C  

Na ontbijt op de kamer eerst m'n moeder gebeld, die is vandaag jarig. Ze zitten in Spanje, gaat allemaal goed daar en hier ook.

Afgelopen winter mailde ik met Kathy Copeland, die van het schrijversstel van onze wandelboeken. Ik vertelde dat we o.a. naar Vancouver Island gingen en toen kwam ze met de tip om absoluut te wandelen bij East Sooke Regional Park. Victoria stond aanvankelijk niet in onze planning, maar om hier te wandelen, is Victoria wel een handige locatie. Vandaag dus naar de ruige kust van East Sooke; en het is ook een ruige wandeling, je kunt niet meer dan 1 - 1,5 km per uur doen, continu geklauter over rotsen. We doen dus maar een deel ervan. We zijn niet vroeg, vertrekken rond half elf vanuit Victoria. Via Hwy 1 en 14 zijn we er binnen het uur, wandelspullen aan en op pad. Het is vandaag weer erg warm, maar hier aan de kust waait een verkoelend windje van zee, erg prettig. Het is al druk op de parkeerplaats, vandaag is het zondag met veel mensen op pad. We lopen in vijf minuten naar de kust, prachtig.

 East Sooke

kust bij East Sooke

 

We zitten hier op het zuidelijkste puntje van Vancouver Island en kijken uit op de Strait of Juan de Fuca en de USA: we zien Port Angeles liggen met daarachter de bergen van Olympic NP. We volgen de kustlijn, hier is het pad nog even vlak, maar al snel komen de rotsen waarover we moeten klauteren. Vermoeiend voor de voeten. Het is allemaal prachtig: de uitzichten, de geur van de zee, het frisse windje. Genieten hoor. Na een uur houden we even een kwartiertje rust, lekker om te zitten, we eten een banaan. Plots hoor ik wat geluiden beneden ons in het water, ik zie een zeeleeuw zwemmen. Ik pak m'n camera, maar hij (of zij) is al onder gedoken. We gaan verder.

 East Sooke

weer zo'n mooi uitzicht

 

Na twee en een half uur gaan we aan de lunch, we hebben trek. Even een half uur zitten, voeten laten bijkomen en genieten van de uitzichten. We gaan straks dezelfde weg terug. Naar het einde is zeker nog vijf uur lopen en dan moet je ook terug liften naar de auto, dat is te lastig. We lopen hier nu weliswaar met prachtig weer, maar het kan ook hier ontzettend spoken. De ruige kust laat dat ook goed zien, direct aan het water groeien de struiken tot enkelhoogte. Komen ze hoger, dan sterven ze onherroepelijk af vanwege de gure winden. Denk dat het ook best lastig wandelen is na een natte periode, met de gladheid. Om half vijf zijn we terug op de parkeerplaats, mooie tocht geweest.

 

 East Sooke

 

 East Sooke

 
  mooie doorkijk   laaggroeiende struiken  

 

Op de weg terug halen we in Colwood, een plaatsje vlak voor Victoria, een ijsje en een milkshake bij Dairy Queen. Lekker hoor met deze temperaturen. Niet te vaak doen, iets te zoet en vet naar onze smaak. Terug in Victoria lekker onder de douche. We lopen naar de Inner Harbour en eten om de hoek bij The Oyster Bar, smullen zeg. Iets verderop gaan we aan de koffie en dan terug. Ik werk de website bij en we kijken de samenvatting van de slotceremonie van de Olympische Spelen. Morgen verlaten we Canada en gaan we de USA in. We hebben nog wel even de tijd voor een bezoek aan The Butchart Gardens, die hebben we nog niet eerder bezocht.

 Inner Harbour

Inner Harbour

      vorige pagina volgende pagina