homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

11 augustus 2012                               27˚C  

De wekker gaat om half zeven. We hebben een licht ontbijt op de kamer en dan de koffers in de auto en uitchecken. We rijden vandaag naar Victoria, maar verwennen onszelf eerst met een Wildlife Tour per zodiac. Deze duurt drie uur en dat komt ons goed uit. Vanochtend zijn orka's niet ons eerste doel, maar wel eigenlijk alles wat we op een rondje rond Quadra en Sonora Islands tegen komen. Twee dagen terug was dat o.a. een wolf, die zwom naar een ander eiland, dan heb je echt geluk. De zodiac's vertrekken hier vanaf de aanlegsteiger van de lodge; iets na half acht melden we ons en krijgen een dik pak aangereikt. Het is nog fris rond dit tijdstip.

 klaar voor zodiac

gereed voor de Wildlife tour

 

Mike is onze schipper, we halen nog zes passagiers op aan de overkant, bij April Point. Het is onbewolkt, we varen eerst een klein uur stevig door tot we boven Quadra Island zitten. Het is ongelofelijk mooi, je weet soms niet wat je ziet:

 prachtige vergezichten

ochtendzicht op bergen

 

Mike is nogal weg van het varen door sterke stromingen tussen al die eilanden. Het wordt namelijk vloed en de stroming is zo sterk dat er draaikolken ontstaan, sommige zo groot als een huis. De zodiac heeft twee hele krachtige motoren van ieder 150 pk, we komen gemakkelijk weg. Maar als je hier met een kano of zeilboot in terecht komt, zit je in grote problemen. Mike zigzagt een beetje van draaikolk naar draaikolk, hahaha, hij heeft ook veel plezier.

 draaikolk

een draaikolk

 

We zien af en toe een zeearend in een boom zitten of over onze boot vliegen, altijd leuk. Dan zien we opnieuw de grote groep dolfijnen, dezelfde als eergister, prachtig.

 

 zeearend

 

 dolfijn

 
  zeearend   dolfijn  

 

Na het rondje om Sonora Island gaan we terug. We varen goed door. Annabelle en ik zien zo'n beetje tegelijkertijd een zwarte beer uit onze linker ooghoek. We steken onze arm omhoog, het teken dat Mike stopt. Inderdaad, een zwarte beer, langzaam varen we ernaar toe, de beer komt mooi in zicht. Bijna op het eind van onze toer zien we rond een klein eilandje een stuk of veertig zeehonden in het water, leuke beesten. Om kwart over elf is het ten einde, zetten eerst de andere gasten af en dan zijn we terug bij de Painter's Lodge. Goede dagen gehad, een aanrader. Nu stappen we in de auto voor de rit van zo'n 260 km naar Victoria.

 

 zwarte beer

 

 zeehonden

 
  zwarte beer   zeehonden  

 

Het deel naar Nanaimo is nog rustig, we stopen bij Earls Nanaimo voor de lunch, lekker een soep met knoflookbrood. Heerlijk. Ook deze vestiging weer aan onze lijst toegevoegd. Daarna verder naar Chemainus voor de volgende stop, hier bekijken we het leuke plaatsje met de vele muurschilderingen.

 Chemainus

Chemainus muurschildering

 

Dan is het niet ver meer naar Victoria. We overnachten in de  Helm's Inn, die zit op Douglas Street, schuin tegenover het Queen Victoria Hotel, waar we in 2006 verbleven. We vinden het snel. Ziet er allemaal prima uit, we hebben een tweekamer suite, schoon en lekker koel. Het is rond vijf uur, we lopen een rondje bij Inner Harbour, altijd leuk bij prachtig weer.

 Victoria Inner Harbour

Victoria Inner Harbour

 

Victoria is een leuke stad, genoeg te doen, we komen hier graag. Hier zit het mooiste museum van BC (het Royal BC Museum, aanrader bij slechter weer), het rondje Inner Harbour, boek een whale-watch tour (deden wij in 2002 bij Prince of Whales), shoppen rond Government- en Douglas Street, neem een kijkje bij Market Square op Johnson Street (mooi gebouw met allerlei tentjes), een fietstocht naar Oak Bay, The Butchart Gardens of bezoek Beacon Hill Park. O ja, niet vergeten bij Earls te eten. Dat gaan we maar 's doen, ons tweede bezoek aan Earls vandaag, hahaha.

Morgen willen we gaan hiken bij East Sooke Regional Park, aan de kust op zo'n 30 km van Victoria.

 

      vorige pagina volgende pagina