homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

10 augustus 2012                               27˚C  

We zijn rond acht uur wakker, kijken even naar The Weather Channel en de Olympische Spelen. Op ons balkon lekker in het ochtendzonnetje wat lezen, pas om elf uur eten we wat bij de Subway in Downtown Campbell River. Het centrum stelt niet heel veel voor, een verzameling gebouwen, winkels en grote parkeerplaatsen. We rijden naar Strathcona Park, altijd nog zo'n 50 km naar de entree van het park, best een eindje en wij zijn niet zo van die kilometer-vreters. Eerst het stuk langs Upper Campbell Lake, mooi hoor.

 Strathcona Park

Strathcona Provincial Park

 

Het park trekt niet veel toeristen en dat is niet zo verwonderlijk: er zijn geen grote toeristische trekpleisters en het ligt meestal niet handig qua route. Bezoekers rijden vanuit Campbell River meestal noordelijk richting Port MacNeill of Port Hardy, dan wel zuidelijk richting Tofino of Victoria. Het is wel een mooi park hoor, zie ook onze wandeling van twee dagen terug. Het trekt met name lokale bezoekers, die komen hier om te kanoŽn, surfen en hiken.

 Buttle Lake

Buttle Lake (Strathcona Park): vooral lokale bezoekers

 

We rijden Buttle Lake helemaal tot het einde, prachtig hier:

 Buttle Lake

einde Buttle Lake

 

We doen hier een korte hike van 6 km naar Upper Myra Falls, lekker om even twee uur de benen te strekken. Er zijn hier natuurlijk nog veel meer wandelingen mogelijk, maar die zijn ons met deze warmte en zeer stevige stijging (meer dan 1.000 hoogtemeters) iets te gortig. Je loopt dan van het dal naar boven. Veelal door bos en daar zijn we geen fan van. We parkeren de auto net voorbij een locatie van open mijnbouw, en vervolgens lopen we in een uurtje naar de waterval. Hier kunnen we zitten, schoenen uit en een panini eten.

 

 op pad

 

 Upper Myra Falls

 
  onderweg naar de waterval   Upper Myra Falls  

 

Om vier uur stappen we weer in de auto, om half zes zijn we in Campbell River. We parkeren Downtwon en lopen een boekwinkel binnen. We hebben al trek zeg, gaan eten bij Quay West Restaurant, op het terras aan het water. Lekker. Dan weer naar onze favoriete Starbucks-filiaal, hier kwamen we in 2002 ook al, nemen koffie met cake. In een hele grote supermarkt kopen we yoghurt, we moeten morgen vroeg op en skippen het ontbijt. We hebben morgenochtend om acht uur een Wildlife Tour per zodiac met vertrek vanuit onze lodge. Je kunt hier ook whale watch tours en vistochten doen. De wildlife toer duurt drie uurtjes, dat komt goed uit, want daarna rijden we naar Victoria. Allemaal mooie vooruitzichten!

      vorige pagina volgende pagina