homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

26 juli 2009                                  21C bewolkt met een bui 

We hebben heerlijk geslapen van tien tot half zeven. Het is feest vandaag, Annabelle is jarig. De weergoden denken er anders over, het is zwaar bewolkt met buien. Denk niet dat we vandaag de bergen ingaan, het is waarschijnlijk te slecht om de bergen in te trekken. We ontbijten en doen vanuit Canmore een stukje van de 742, wild spotten is daar altijd wel raak. We zien niet veel, bij een hert houdt het wel op. Maar de weg is ook gewoon mooi (en onverhard en vies, niet geschikt voor campers). Bij Goat Pond zien we een visser in zijn kano.

 kano op Goat Pond

een visser in zijn kano (Goat Pond, Kananaskis Country)

 

Af en toe zien we wel wat zon, maar tegen de bergen aan hangen dikke wolken. Nee, definitief geen gewandel. We draaien om en rijden naar Banff National Park. Bij de afslag richting Lake Minnewanka slaan we af en vervolgens weer rechtsaf naar Cascade Ponds Picnic Area. We hebben koffie bij ons en het is nu droog, we kunnen even lekker zitten. Dan rijden we naar Lake Louise en terug over Hwy 1A, de Bow Valley Parkway. Soms heb je hier geluk met wild, maar meestal niet (te druk in het hoogseizoen). We zien wat herten en mannetjes elks.

elk 

een elk op Bow Valley Parkway

 

We rijden naar Banff en gaan naar het visitor center. Altijd goed om even het weer en de status van de wandelpaden te checken: op alle paden rond Lake Louise en Moraine Lake gelden restricties vanwege grizzlies, alle overige paden zijn allemaal zonder restricties en zijn 'excellent'. Dat maakt het heerlijk om in het korte hoogseizoen hier te zijn: alles is te belopen zonder sneeuw, ijs of modder. Morgen willen we naar Citadel Pass lopen.

Af en toe komt een bui voorbij, we lopen wat door Banff en kijken wat er is veranderd. Helaas is de boekwinkel gesloten (failliet?), dat is jammer. We lopen over de brug en brengen een bezoek aan het Luxton Museum, dat is vergane glorie. We drinken nog even koffie met wat lekkers waar je dat het beste kunt doen: bij Evelyn's. Daarvan zijn drie filialen, twee op Banff Avenue (Evelyn's en Evelyn's Again) en een derde op de hoek van Wolf en Bear Street (Evelyn's Too), daar is het altijd veel rustiger.

We lopen wat winkeltjes in en uit, kleding-, souvenir- en sportzaken en dan is het tijd om te gaan eten bij onze favoriet: Earls. Het is er niet druk, ik las dat ook de nationale parken en al hun voorzieningen een geweldige dip hebben in hun omzetten vanwege de kredietcrisis. Er zijn weliswaar meer bezoekers vanuit Calgary (mensen blijven dichter bij huis), maar de buitenlandse toeristen laten het massaal afweten (- 13%) en daarmee de langere verblijven die veel geld in het laatje brengen. Het is dus wel hoogseizoen, maar overal zie je nog borden met 'vacancies' en dat is voor het eerst dat we dat hier zien sinds 2002. Het eten in Earls is trouwens als vanouds: heerlijk. Daarna rijden we terug naar Canmore.  

 Banff

Banff town

      vorige pagina volgende pagina