homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

25 juli 2009                                  25˚C wisselend bewolkt, met (later) een bui en onweer˚C 

Gisteravond lagen we om tien uur te slapen en vanochtend zijn we vroeg wakker, om vier uur. Goed geslapen, om zes uur staan we op. De zelf gebakken broodjes en muesli gaan er wel in. We hebben ontzettend veel zin om weer te wandelen in de Rockies, vandaag doen we dat in Kananaskis, een mooi gebied ten zuiden van Canmore. Eerst onze lunch inslaan bij één van onze favoriete tenten: om acht uur staan we bij de Bagel Company (aan de Bow Valley Trail). Hier bestellen we lekker vers gemaakte en dik belegde bagels, hhmm. We laten ze goed inpakken en rijden door het centrum van Canmore over de brug richting Kananaskis Country. Hier start na het Canmore Nordic Centre één van onze favoriete onverharde wegen, Hwy 742: aan deze weg ligt een aantal mooie wandelingen en onderweg heb je veel kans op wildlife. En jawel, al snel zien we een jonge 'bighorn sheep' en even verderop een hert. Wat een heerlijk land is dit toch, straks lekker aan de wandel in schitterende natuur en onderweg beesten zien.

 young bighorn sheep

 

 white tailed deer

                bighorn sheep

  deer

 

Om kwart over negen arriveren we op de parkeerplaats, eerst nog even aan de koffie, wandelspullen aan en om half tien gaan we op pad. De wandeling begint op 41.5 km vanaf het Nordic Centre, op dezelfde parkeerplaats als de wandeling naar Chester Lake (die wandeling hebben we vorig jaar gedaan). Het is goed zonnig, we smeren ons in met zowel zonnebrand als muggenspul. De eerste driekwartier volgen we een oude bergweg de bergen in, die vroeger in gebruik was ten behoeve van de bomenkap (een 'logroad'). Niet bijzonder. Dan steken we een houten brug over en missen we het smalle wandelpad dat we linksaf het bos in moeten volgen. Na 20 minuten komen we erachter dat we mis zitten, maar we zijn niet de enigen, ook een groep Canadese wandelaars is zoekende. Met behulp van ons boek 'Where Locals Hike' vinden we weer het juiste pad. (Dit boek is net als 'Don't Waste Your Time in the Canadian Rockies' geschreven door Kathy & Craig Copeland. Ook van hun website krijg je enorme inspiratie: hikingcamping.com). We wijzen ook de Canadezen de weg, dat vinden ze wel grappig, een Hollander die 7.000 km verderop woont en hen in hun achtertuin de weg wijst, haha. Eén van de Canadezen, met Nederlandse ouders, maakt een foto van ons:

 op pad

de hike naar Headwall Lakes

 

Na zo'n 3½ uur lopen, komen we tegen één uur aan bij lower Headwall Lake. Hier moeten we even uitpuffen en een bagel eten, weer wat energie opdoen om verder te stijgen naar upper Headwall Lake. Dat is een kwartier lopen, maar het pad gaat wel stevig omhoog. Dit is wel een mooi dal, ook best een stevige wandeling van totaal 16 km (met twee km misgelopen). Hieronder een blik van boven op lower Headwall Lake en het dal.

 lower Headwall Lake

zicht op lower Headwall Lake

 

Als we bij het bovenste meer aankomen, zien we de bewolking toenemen. Tijd om terug te gaan, we hebben nog wel een aantal lastige stukken af te dalen en met regen en gladheid is dat niet zo prettig. We krijgen op de terugweg inderdaad nog een bui over ons heen, met wat gedonder. Snel dalen. Daarna knapt het weer wat op. We lopen redelijk vlot terug en zijn om half vijf op de parkeerplaats. Even wat bijkomen en daarna rijden we terug. Onderweg zien we aan de overkant van Spray Lakes Reservoir een eland. Altijd leuk.

 moose

een eland langs Hwy 742

 

In onze lodge even lekker douchen. Om de lodge barst het trouwens van de Columbian ground squirrels. Van eentje vlakbij ons buitenzitje maak ik een paar leuke foto's terwijl ie druk bezig is met eten. Dat gaan we zelf ook maar doen, bij de bistro een stukje verderop aan de Bow Valley Trail. Het is weer net zo verzorgd en goed als vorig jaar. En bij Starbucks in het centrum drinken we koffie. We zijn al goed moe en komen nauwelijks toe aan lezen, gaan bijtijds slapen.

Columbian ground squirrel

 

Columbian ground squirrel

 

Columbian ground squirrel

   

Columbian ground squirrel

   

 

      vorige pagina volgende pagina