homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

24 juli 2009                                   29C overwegend zonnig

Via de Benelux rijden we in een uur naar Schiphol. We zetten de auto op Lang Parkeren en nemen vervolgens de bus. Thuis had ik al ingecheckt en bij de KLM-desk is het gelukkig heel rustig om de koffers af te geven. In vijf minuten zijn we door de paspoortcontrole en gaan we in de vertrekhal aan de koffie met wat te eten. Bij de grote ramen hebben we mooi zicht op binnenkomende en vertrekkende vliegtuigen. Dan naar de gate, ons toestel staat gereed:

 KLM-airbus

ons toestel gereed voor vertrek

 

We vertrekken mooi op tijd om 15:20. De vlucht duurt 8 uur 25 minuten, we kijken een film, lezen en rusten wat en luisteren lekker naar muziek op de iPod. Zo gaat de tijd toch redelijk snel. Boven Groenland is de westkust wolkenvrij, we hebben prachtig zicht op de bergen, gletsjers, fjorden en drijvende ijsschotsen.

 fjords of Greenland

onderweg prachtig zicht op de fjorden en gletsjers van Groenland

 

Vroeger dan de geplande tijd van 16:20 zijn we in Calgary. De koffers komen, we gaan door de douane en naar het autoverhuurbedrijf Avis. Ik heb een fullsize gehuurd, maar wil zoals gebruikelijk een upgrade naar een Ford Escape 4WD. Dat kan natuurlijk met bijbetaling. Prima wagen, met satellietradio en alles erop en eraan. Heb geen zin om weer over Hwy 1 naar Canmore te rijden, die weg kennen we nu wel. Dus de alternatieve route met Hwy 1A, dat duurt wel iets langer, maar is mooier. Na de prairie komen de foothills en vervolgens de bergen van de Front Ranges. Mooi hoor, via Ghost Lake en Bow River rijden we Canmore binnen. De Falcon Crest Lodge zit vrij aan het begin, we vinden het snel.

 Canmore

dit jaar een zwarte Ford Escape 4WD

 

We checken in, rijden vervolgens naar het centrum van Canmore en eten op het terras van The Grizzly Paw een 'burger with fries' (lekker). Dan even wat boodschappen bij de super; we hebben een koelkast en oven en maken zelf ontbijt: afbakbroodjes, pindakaas, yoghurt, muesli en kaas. Bij een sportzaak kopen we noodzakelijk ander spul, o.a een bus bearspray, muggenspul van OFF en een roller After Bite (ondanks goed inspuiten weten de muggen altijd wel een plekkie te vinden).

Dan zijn we moe en is het tijd om te slapen.

      vorige pagina volgende pagina