homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

9 augustus 2009                           22˚C overwegend zonnig 

Vandaag staan we bijtijds op, we willen niet al te laat beginnen aan de wandeling van ruim 18 km naar Cobalt Lake. We ontbijten in de lodge en nemen het buffet. In het winkeltje kopen we onze lunch. Zo, we zijn er weer klaar voor. We rijden naar Two Medicine, daar is de start van de wandeling, aan de parkeerplaats. Deze wandeling wilden we twee jaar geleden ook al doen, maar toen was het vanwege te hoge temperaturen niet lekker om zeven uur te hiken. De wandeling begint in het bos langs de zuidoever van Two Medicine Lake. Je komt dan al snel langs enkele plassen die ontstaan zijn door bevers. Hier is het al best mooi. Makkelijk pad om te lopen ook.

 start van de wandeling

begin van de wandeling

 

 

hangbrug

  We gaan verder, lopen over een hangbrug (n persoon tegelijk). Na ruim een uur lopen houden we even rust op een boomstam. Gelukkig niet zoveel muggen hier, dat zal wel zijn vanwege het windje dat waait.

Na ongeveer 5,5 km komen we aan bij Rockwell Falls. Mooie brede waterval. Hier begint de echte stijging van het pad: we verlaten het dal en beginnen aan een aantal 'switchbacks'. Niet heftig hoor, op z'n Amerikaans zeg maar, dus voor iedereen beloopbaar. We zien nu wat meer uitzichten, komen in wat opener gebied met af en toe een bergweide. Hier houden we wel van, steeds ruiger. Op wat rotsen houden we rust, lekker om even bij te komen. We zien andere wandelaars, het is ook best een populaire wandeling. En aan Cobalt Lake ligt een camping, maar je kan ook verder lopen de bergen in.

 

 Rockwell Falls

 
  over een hangbrug       Rockwell Falls  

 

We zien een stel met jonge kinderen op een prachtige plek zitten. Even onthouden, wat is het hier mooi zeg. Wij hebben net gerust, en lopen nu door. Na ruim drie uur, om kwart voor n, staan we aan Cobalt Lake. Maar de zon is hier achter de wolken verdwenen, de hele dag is het rond de bergtoppen al bewolkt. En met het windje erbij is het zeer fris, niet boven de 10 graden. We eten een boterham, het is te fris om even uitgebreid te genieten. We zitten ongeveer een kwartiertje en gaan dan terug naar de zonneschijn.

Cobalt Lake

Cobalt Lake

 

We lopen terug. Ik maak een foto van het waterstroompje dat uit Cobalt Lake stroomt. Met die bloeiende struiken, gekleurde rotsen en wat mos een prachtig plaatje. Het zonnetje schijnt hier nog niet, dus lopen we nog even een stukje verder.

vlak voor Cobalt Lake

bloemen, rotsen, mos en een stroompje

 

We zien het mooie plekje van de heenweg, er zit niemand. Hier gaan we even zitten en genieten. Wandelaars die ons voorbij lopen, kijken ook hier hun ogen uit. We hebben nog brood, en eten en drinken nog wat. Na een kwartier of zo gaan we verder. Het is inmiddels over tween, we mogen nog wel een stevige twee uur lopen voordat we weer bij Two Medicine Lake zijn. Met 18,2 km is dit best een lange wandeling, weer een dag goed besteed in deze mooie natuur.

  mooie lunchplek

mooie lunchplek

 

Om half vijf zijn we terug bij de parkeerplaats. In het winkeltje haal ik wat nootjes en fris, dat smaakt goed, we zitten op een bankje aan het meer. Als we zijn bijgekomen, stappen we in de auto en rijden terug naar East Glacier. Daar weer het gebruikelijke: douchen, eten, lezen en slapen. Morgen gaan we terug naar Canada, de laatste vier overnachtingen van onze vakantie zitten we in Waterton, daar hebben we weer zin in.

      vorige pagina volgende pagina