homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

7 augustus 2009                             14˚C bewolkt 

Vandaag rijden we naar East Glacier, een kort stukje van 52 km. Maar we gaan eerst even de benen strekken, wederom bij Logan Pass, met de wandeling naar The Hidden Lake Lookout. Mooi om even een frisse neus te halen en wat wildlife te spotten.

In het winkeltje bij het tankstation halen we ontbijt en koffie. Dan zetten we onze spullen in de auto en checken uit. Hier komen we niet meer terug, veel te veel geld voor wat je krijgt. Bij de entree van het park laten we onze jaarpas zien. Vrij snel daarna steekt een coyote de weg over, onrustig loopt ie langs de auto, kijkt om zich en steekt weer de weg over. Lijkt wel of ie wat zoekt, maar dan loopt ie toch verder.

Het is nog vroeg, op de parkeerplaats van Logan Pas zijn voldoende lege plekken. We parkeren de auto en trekken onze wandelschoenen aan. Lekker om even de benen te strekken.

 

  coyote  
        een coyote  

 

Het weeralarm geldt nog steeds; het is weliswaar bewolkt, maar wel gewoon rustig. En met een temperatuur van net onder de 15 graden is het best aardig wandelweer. Om half elf gaan we van start, met het eerste stuk over de boardwalk. Heel erg druk is het niet, maar deze wandeling behoort samen met de The Garden Wall tot de drukste van Glacier Park. Niet gek natuurlijk, want beide wandelingen zijn uiterst eenvoudig met nauwelijks stijging, veel mooie uitzichten en veel kans om wildlife te zien, aanraders dus.

 board walk

boardwalk naar The Hidden Lake Lookout

 

We zien gelijk al een hert en verderop een kudde berggeiten (mountain goats). Twee jaar terug liepen we hier met een strak blauwe lucht en hoge temperaturen, wat een verschil met vandaag. Maar ook nu vinden we het een leuk tochtje.

   mountain goat        jonge marmot  
  mountain goat       jonge marmot  

 

In een uurtje zijn we bij het uitzichtspunt. Je hebt een mooier uitzicht als je nog iets verder loopt. Ik probeer ongeveer de locatie te vinden waar we twee jaar terug stonden. Hieronder dezelfde foto gemaakt als in 2007. Nu helemaal bewolkt, met op de bergen nog wat minder sneeuw dan in juli twee jaar daarvoor. We liepen toen naar het meer, maar dat doen we nu niet, we gaan terug naar Logan Pas.

   The Hidden Lake   The Hidden Lake    The Hidden Lake  
  augustus 2009       juli 2007  

 

We zien een berggeit op een rots staan, mooi poserend voor een diep dal met steeds zwaardere bewolking:

 mountain goat

mountain goat poseert

 

Na een uurtje zijn we terug op de parkeerplaats. We rijden de GTTS road naar St. Mary en vandaar zuidwaarts over Hwy 89 en 49 naar East Glacier. Het is een weg door de foothills, met rechts van je (het westen) zicht op de Rocky Mountains in het park. Bij Two Medicine rijden we even het park in, hier willen we komende dagen nog wel een wandeling doen. We rijden naar Two Medicine Lake, langs de camping en lopen even binnen bij de 'general store'. De wandeling naar Cobalt Lake staat hoog op onze verlanglijst, we zien het beginpunt. Als we Two Medicine verlaten steekt een zwarte beer de weg over, richting de camping. Dat zullen de kampeerders hier wel gewend zijn, denk ik. Het is gewoon een ruig gebied.

Vervolgens rijden we in een half uurtje naar East Glacier. Het Glacier Park Hotel ligt aan het eind van het kleine plaatsje. Mooi hotel zeg, hier gaan we ons wel een aantal dagen vermaken. De kamers zijn gehorig, we kunnen de buren letterlijk verstaan. We douchen, eten in het restaurant (prima eten), pakken een boek en lezen in de lounge. We raken aan de praat met vier Amerikanen uit Seattle, altijd leuk om ervaringen uit te wisselen. Ze zijn hier met de trein en bezoeken Glacier Park en Yellowstone. Dan tijd om lekker te slapen.

      vorige pagina volgende pagina