homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

6 augustus 2009                            21˚C wisselend bewolkt, met (later) een bui en onweer 

Gisteravond op de lezing kwam de park ranger met een weeralarm: zware regen, storm, onweer en hagel. Iedereen die de bergen intrekt moet het weer goed in de gaten houden. Dat doen we altijd al, maar komende dagen zullen we extra alert zijn. 's Ochtends zien we al veel bewolking, maar het ziet er beter uit dan verwacht. We ontbijten en pakken onze wandelspullen, met de gratis shuttle laten we ons vanaf het bezoekerscentrum vervoeren naar Logan Pass. We doen een korte wandeling, want vanmiddag is er een grote kans dat het gaat spoken in de bergen. We besluiten het eerste stuk van The Garden Wall te lopen, tot aan Haystack Butte, dat is zo'n 4 uur heen en weer (11 km) met nauwelijks stijging. De wandeling is populair, bevat mooi zicht op het dal en je loopt bovenlangs de weg.

 The Garden Wall

het wandelpad van The Garden Wall (met daaronder de weg)

 

Verderop zien we wat zwaardere bewolking, niet dreigend. Op de foto hieronder zie je Haystack Butte, dat is de kleine berg in het midden. De wandeling is zeer eenvoudig, het is ook best druk. We horen de drukke weg onder ons, met veel wegwerkzaamheden. Wij houden toch wat meer van de rust. In een kleine twee uur lopen we naar de picknickweide vlak onder Haystack Butte.

 Glacier Park

het dal met The Garden Wall

 

Onderweg zagen we al 'mountain goats' en 'bighorn sheep', het blijft geweldig om die zo in de natuur te spotten. De wandeling is ook bekend om het vele wildlife dat je onderweg kan zien. We lunchen op de picknickweide, samen met nog andere wandelaars. We zien mountain goats voorbij komen. Na een half uurtje stappen we op, het is tegen tween en we willen niet in een zware storm komen. Verderop richting The Loop neemt de bewolking al fors toe, het gaat straks regenen. Veel wandelaars gaan toch die richting op, lijkt ons niet verstandig. Op de terugweg komt een aantal bighorn sheep de berg op.

 bighorn sheep

bighorn sheep

 

We willen het slechte weer voor blijven, dat komt nu echt dreigend onze kant op, we horen ook onweer. De wandelaars die zijn doorgelopen naar The Loop, zitten er nu midden in. De regen zit ons op de hielen, we doen de regenhoezen om onze rugzakken. Gelukkig houden we het droog, om half vier zijn we terug op Logan Pass. We lopen even door het bezoekerscentrum.

 slecht weer nadert...

zware bewolking met regen nadert op Logan Pass

 

Om vier uur nemen we de shuttle bus naar St. Mary. Vanuit de bus zien we een zwarte beer lopen. Terug bij ons hotel nemen we een douche. We eten bij Two Sisters, een eettent tussen St. Mary en Bapp. Het is een paars geverfde keet, ziet er van de buitenkant niet uit. Het is er druk, we moeten een klein half uur wachten voordat we aan tafel mogen. De eigenaar vraagt of we aan de bar willen zitten, vinden we prima. We bestellen de 'house special', een stevige forel. De kok, Alan, maakt het onder onze ogen klaar. Smullen zeg, en lekker gezond met rijst en verse groenten. Hieronder onze eettips voor deze omgeving:

  1. Two Sisters, heerlijke eettent tussen Bapp en St. Mary (paars geverfde keet)
  2. Johnson's Caf, het restaurantje vlak boven St. Mary, alles vers en zelf gemaakt
  3. Swiftcurrent Italian Gardens, sfeervolle eettent bij de Swiftcurrent Motor Inn (Many Glacier)

Verderop in het reisverslag onze tips waar je het beste kunt overnachten aan deze (oost)kant van Glacier National Park.

Na het eten rijden we naar Many Glacier. Op de parkeerplaats is het raak, er is een grizzly gespot op de berghellingen. Door n van de opgestelde kijkers zien we de grizzly rondstruinen, wat een bakbeest zeg. Na een half uurtje is ie verdwenen in de bossen. We stappen in de auto. Vlak voor de afslag naar het Many Glacier Hotel zien we auto's langs de weg staan, er loopt een zwarte beer, wat een joekel zeg. We rijden 100 m verder en zien een andere zwarte beer. Ja, Many Glacier is toch echt een topplek om beren te spotten. Het wordt donker, we rijden terug naar St. Mary, lezen en dan slapen.

   black bear        black bear  
  1e zwarte beer       2e zwarte beer  

 

      vorige pagina volgende pagina