homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

4 augustus 2009                            13˚C bewolkt 

Vandaag doen we rustig aan, na de twee inspannende wandelingen van afgelopen dagen. We gaan naar het winkeltje bij het tankstation (vanuit Bapp het eerste tankstation) en kopen daar ons ontbijt: een bakje yoghurt en brood met beleg. En natuurlijk halen we daar ook koffie, echt verse cappuccino (van espresso) zoals het hoort, hhmmm. Deze tent heet het Park Café, je kan er ook internetten ($3 voor 15 minuten). Prima zaak. We eten op onze kamer en rijden naar het bezoekerscentrum van St. Mary, een mooi gebouw met alle informatie over het weer, wandelingen, hoogtepunten van het park, etc. In Glacier Park staat een aantal webcams, waaronder die van een nest ospreys (vishavik) vlak naast het bezoekerscentrum. Met deze link zie je alle webcams van het park. We gaan even de Going-To-The-Sun Road op, kijken hoe het is, komende dagen willen we hier wandelen.

 visitor centre (St.Mary)

het bezoekerscentrum van St. Mary

 

Je hoeft trouwens niet per se met je eigen auto de GTTS road te rijden. Er zijn alternatieven:

  shuttle bus (Glacier park)       red bus (Glacier Park)  
  gratis shuttle bus       betaalde tours met de zgn. 'red buses'  

 

De bewolking hangt laag, het is geen wandelweer en koud met 13 graden. Gister nog 27 graden, het is echt grillig bergweer. We willen aan deze (oost)zijde van de GTTS road komende dagen een aantal wandelingen doen: op ons lijstje staan The Garden Wall, Siyeh Pass, Piegan Pass en nog een keer The Hidden Lake Lookout. Aan de westzijde komen we niet, daar vinden we het te druk, daarnaast veel wegwerkzaamheden en wandelingen zijn veelal onder de boomgrens en daar houden we niet zo van. We hebben het snel gezien en gaan terug naar St. Mary.

 Going-To-The-Sun Road

 Siyeh Bend

 

We pakken een boek en rijden naar Many Glacier, dat is 'the place to be'. Het is koud buiten en rond de open haard in de lounge van het Many Glacier Hotel kan je een paar lekkere zitstoelen uitzoeken en lezen. Tegen etenstijd rijden we naar het eettentje van Swiftcurrent, kijken of er grizzlies rondstruinen op de hellingen (nee dus) en gaan om 20:00 naar een lezing van een park ranger over 'Geology Glacier and Waterton Park'. Echt een relaxed dagje. Na de lezing gaan we terug naar St. Mary, onderweg vrij snel in het begin zien we twee elanden lopen: moeder met kalf. Prachtig zicht.

 Many Glacier Hotel

lounge van het Many Glacier Hotel

      vorige pagina volgende pagina