homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

9 juli 2008                                        13˚C zonnig, later een bui

Onze laatste dag bij Lake O'Hara. Met de bus van vier uur worden we vanmiddag teruggebracht naar de parkeerplaats aan Hwy 1, waar onze auto staat. Maar eerst vandaag nog lekker aan de wandel, we mogen na de wandeling gelukkig nog een douche nemen en de high tea meepikken. Ik praat na het ontbijt nog wat met de manager van de lodge (Alison) en we dienen een 'request' in om volgend jaar terug te komen. Vanaf oktober gaat ze puzzelen aan het bezoekschema voor 2009. Er is weinig te zeggen over onze kansen, want gasten die vaker zijn geweest gaan allemaal voor. In januari krijgen we te horen of het doorgaat. We wachten maar af; als het niks wordt gaan we volgend jaar naar Noorwegen of IJsland, dat waren we oorspronkelijk ook van plan, we zien wel.

 Lake O'Hara

de blokhutten van Lake O'Hara Lodge

 

Hierboven zie je de blokhutten aan het meer. Totaal zijn er elf stuks, de lodge staat een stukje erachter tussen de bomen. We lopen langs de eerste blokhutten naar Lake McArthur, een vrij gemakkelijke wandeling van 7 km, waarbij je stijgt van 2.035m - 2.251m. Zo zijn we iets van vier uurtjes bezig, ruim op tijd voor vertrek van de bus. Richting Lake McArthur nemen we de route via de Big Larches, die is iets rustiger dan het reguliere pad.

 nabij Elisabeth Parker Hut

wandeling naar Lake McArthur

 

Rond negen uur zijn we vertrokken en iets over elf uur komen we aan bij Lake McArthur. Dit is genieten hoor, er ligt nog wat ijs op, maar de prachtige kleur springt eruit:

 Lake McArthur

Lake McArthur

 

We lopen wat rond en zoeken een mooie plek om te zitten en te eten. Daarna gaan we terug naar de lodge, de zon breekt nu ook lekker door. We nemen bij de lodge nog een douche en een kop thee met wat lekkers. Om vier uur staat de bus klaar met onze koffers er al in. We worden uitgezwaaid door Alison en het personeel, stappen in de bus en rijden 11 km over de Lake O'Hara Fire Road naar de parkeerplaats. De koffers gaan weer in onze eigen auto en we verlaten Yoho NP (maar niet voor lang, over drie dagen zitten we om de hoek in Field).

Nu gaan we eerst drie dagen naar Banff. De drukte en commercie zal even wennen zijn...

      vorige pagina volgende pagina