homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

10 juli 2008                                   12˚C bewolkt met een bui

Gister zijn we eind van de middag gearriveerd in de Banff Aspen Lodge, een prima lodge. Lekker ruim, modern, schoon en in het centrum van Banff. Het weer is niet lekker: zeer fris, een harde wind met later op de dag regen en sneeuw in de hoger gelegen delen. Wij doen rustig aan, we gaan niet de bergen in. Na zes dagen achter elkaar lopen is een beetje rust voor de benen wel welkom. We rijden eerst de Tunnel Mountain Drive (mooi zicht bij de hoodoos op de Bow Valley en het Banff Springs Hotel).

 Banff Springs Hotel

Banff Springs Hotel (vanaf Tunnel Mountain Drive)

 

Vervolgens rijden we naar Lake Minnewanka, een groot stuwmeer vlakbij Banff en de grootste waterpartij van Banff NP. Hier komen veel bezoekers, maar vandaag is het rustig. In het plaatselijke krantje las ik dat een aantal toeristen hier vorige week vanaf een boot een aanval van een poema op een bighorn sheep hebben vastgelegd op film. Bijzonder, poema's zie je zelden, laat staan dat je ziet en vastlegt dat ze een prooi verschalken.

 Lake Minnewanka

Lake Minnewanka

 

Na een bezoekje aan Johnson Lake iets verderop, rijden we naar Banff voor koffie met wat lekkers in het Banff Springs Hotel. Ook hier is het niet druk, we zitten nog voor het hoogseizoen in Banff. We lopen beneden in het hotel langs wat winkeltjes en kijken vanaf het terras op de Bow Valley, mooi hoor. Hieronder de hal van de entree.

 Banff Springs Hotel

Banff Springs Hotel

 

We bezoeken het Banff Park Museum, een leuk blokhouten museum, gebouwd van de stammen van Douglas firs. Rond 1900 hadden de bezoekers van Banff behoefte om wilde dieren van dichtbij te zien, zonder daadwerkelijk de gevaarlijke natuur in te hoeven. Het biedt een blik op de wijze hoe vroeger werd aangekeken tegen het 'Wilde Westen', de opgezette dieren staan en hangen erbij als trofeeŽn. Het museum is aangewezen als een National Historic Site en is het oudste 'natural history' museum van West Canada.

Daarna natuurlijk een bezoek aan de boekwinkel (the Banff Book & Art Den), echt een prima boekenzaak. Met veel boeken over West Canada en reizen in het algemeen, maar ook fictie en non-fictie. Dan is het al snel tijd om te gaan eten. Bij Earls zitten we aan het raam en zien hele donkere luchten aankomen. Even later barst een gigantische bui los. Naderhand zien we op de bergen een verse laag sneeuw liggen. Om 19:00 bezoeken we in het Informatiecentrum een film over grizzlyberen, altijd interessant. Dan terug naar de lodge en lekker een paar uur lezen en dan slapen. Morgen weer de natuur en stilte opzoeken.

      vorige pagina volgende pagina