homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

11 juli 2008                                   15˚C wisselend bewolkt

We staan bijtijds op, want we willen de bus van negen uur hebben die vanaf de Sunshine parkeerplaats vertrekt. Sunshine Village is in de winter een skidorp (klein) en in de zomer kun je hier met de White Mountain Adventure shuttle bus naartoe rijden, waar je wandelt op 2.200m. Twee of drie lange wandelingen zijn mogelijk, waaronder die van de beroemde Sunshine Meadows, maar het is nog te vroeg voor bloeiende bergweiden, dus doen we de wandeling naar Healy Pass.

De Banff Aspen Lodge is inclusief ontbijt, da's makkelijk. Dan rijden we langs Evelyn's Too (op Bear Street, het hoofdfiliaal op Banff Avenue is altijd erg druk) om onze lunch te kopen en dan naar Sunshine, dat op 9 km ten westen ligt van Banff, aan Highway 1. We kopen een busticket ($25 pp) en laten ons heerlijk omhoog rijden, samen met nog 10 andere wandelaars. Sunshine ligt op 1.675m en Sunshine Village op 2.195m, zodat we ruim 500m overbruggen. Onderweg zien we de sneeuwgrens: vanaf 1.900m heeft het gister flink gesneeuwd, er ligt bovenop wel 10 cm sneeuw.

We doen de rugzak op en gaan op pad. Best moeizaam, want het pad is nauwelijks te zien.

 wandeling Healy Pass

sneeuw boven de 1.900m

 uitzichten Healy Pass

 

Het zonnetje schijnt best fel, en we zien gaandeweg de sneeuw smelten. Maar vooral de hellingen zonder zon en tussen de bomen is het lastig, we vorderen langzaam. We zullen Healy Pass niet halen, dat is voor vandaag even te ver. We laten het niet aankomen op de laatste bus terug (van 17:30), want als je die mist moet je naar de auto teruglopen en daar hebben we totaal geen zin in. We mikken erop om zo rond half vijf terug te zijn.

Zo rond het middaguur is de sneeuw op de hoogte waar we wandelen grotendeels verdwenen. We lopen tot een uur of één, eten de heerlijke boterhammen van Evelyn's en hebben dan een uur of drie om terug te lopen. We kijken om ons heen en hebben al uren geen andere wandelaars gezien (zoals zo vaak) en genieten van de natuur en de rust. Dit is echt vakantie hoor!

 wandeling Healy Pass

vlak voor Healy Pass, de sneeuw is bijna gesmolten

 

Om half vijf zitten we in de bus terug naar de parkeerplaats. Lekker geweest, iets van 15 km gelopen. We rijden via de snelweg tot aan Castle Mountain en dan terug over de Bow Valley Parkway naar Banff. Met de late middagzon is het zulk mooi licht, gewoon prachtig. Bekend plaatje bij de Vermilion Lakes:

 Vermilion Lakes

Vermilion Lakes

 

Natuurlijk eten we 's avonds weer bij Earls, doen we koffie bij Evelyn's (ook de beste en lekkerste) en lezen we in de lodge in ons boek. Morgen willen we naar Moraine Lake, voor de wandeling naar Eiffel Lake. Dat is er in 2005 niet van gekomen, omdat het pad vanwege grizzlies beperkt toegankelijk was. Nu kan het (nog) wel.

      vorige pagina volgende pagina