homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

8 juli 2008                                        11˚C bewolkt      

Om kwart voor acht gaan we allemaal aan het ontbijt. We starten met een koud buffet: yoghurt, muesli, vers fruit en muffins en verse sappen. Niet teveel van eten, want hierna komen ze de bestelling opnemen voor het warme ontbijt; je hebt de keuze uit 'regular', dat is eieren met toast, of de 'special' en dat kan pancakes zijn of zalm met gepocheerde eieren op toast, hmmm. Dan vragen ze of je de lunch bij de lodge nuttigt of meeneemt; ook lekker, met keuze uit boterhammen met pindakaas/banaan/honing of anders lekkers als 'roast beef' of zalm met kaas. We pakken de wandelspullen, het lunchpakket ligt klaar en nemen nog wat fruit, koeken en noten mee. Voor degenen die al om drie uur terug zijn, staat dan de 'high tea' klaar. Dat gaan we vanmiddag maar 's meemaken. Dit is wel pure verwennerij hoor, echt een paradijs voor verwende wandelaars.

Het is fris buiten, zo om negen uur 's ochtends bij vertrek. Gelukkig zijn we voorbereid op alle weertypen, en met verschillende kledinglagen zijn we zelfs bestand tegen extreem koude. Maar zo erg is het niet, drie laagjes voldoet (sneldrogend shirt, overhemd, windstopper). We doen vandaag de zware klim van Lake O'Hara (2.035m) naar Wiwaxy Gap (2.530m) en via de Huber Ledges naar Lake Oesa (2.270m), totaal een kleine 9 km, waar we 6 uur zoet mee zijn.

 Lake O'Hara

Lake O'Hara: wat een kleur

 

Vanaf de lodge lopen we klein stukje langs het meer, maar dan gaat het aan één stuk in 1.9 km recht omhoog, waarbij we 500m stijgen naar Wiwaxy Gap. Poeh, dit valt niet mee (zie ook het wandelkaartje van gister, heel veel hoogtelijnen). We doen er twee uur over, op het gemakje en heel veilig stap voor stap. Als we rond elf uur boven staan genieten we van de weidse uitzichten. Iets verder, vanaf de Huber Ledges, hebben we een schitterend uitzicht op Lake O'Hara:

Lake O'Hara

Lake O'Hara vanaf de Huber Ledges

 

We zien mountain goats onder ons grazen en uiterst links van ons Lake Oesa, met de opeenvolgende meertjes die stapsgewijs naar Lake O'Hara lopen, daar zo uitgesleten door een gletsjer die hier lang geleden in het dal lag.

 Lake Oesa

de opeenvolgende meertjes van het Oesa-dal

 

We lopen verder over de Huber Ledges richting Lake Oesa, het is hier best steil, dus goed blijven opletten. Op de foto hieronder loopt Annabelle geconcentreerd langs de afgrond; een stuk achter haar in die kom (bij een sneeuwveld) is Wiwaxy Gap, daar komen we net vandaan.

 naast een afgrond

voorzichtig lopen

 

We gaan niet snel en moeten op sommige stukken goed uitkijken. De afgrond is soms vlakbij, dus niet lopen en tegelijk om je heen kijken om te genieten van het uitzicht. Rond één uur zijn we bij Lake Oesa, vanaf hier dalen we naar Lake O'Hara en lopen het rondje rond het meer.

   Lake Oesa    aan de wandel  
  Lake Oesa   heerlijk aan de wandel  

 

We schuiven om kwart over drie aan bij de high tea. Lekker relaxen en bijkomen met thee en wat lekkers. We zitten bij de grote haard en hebben het met de andere gasten over de wandelingen in de omgeving en waar we allemaal vandaan komen (de meesten zijn Amerikanen). Daarna lekker douchen, lezen en rond zeven uur weer aan het diner. Lekker.

      vorige pagina volgende pagina