homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

6 juli 2008                                        20˚C zonnig, later een bui                             

We wennen steeds beter aan het tijdsverschil en slapen nu in één ruk tot zeven uur. Vandaag gaan we weer wandelen in Kananaskis, nog wel een beetje stijfjes van de lange wandeling van gister. Maar dat gevoel ben je snel kwijt, onze basisconditie is goed. De wandeling die we vandaag doen, Chester Lake, is populair onder de 'locals', dus veel wandelaars vanuit Canmore en Calgary. We willen voorbij Chester Lake lopen en dan linksaf een zijdal in met een aantal meertjes.

Rond half negen vertrekken we, na ontbijt met yoghurt, muesli en koffie. Eerst nog langs onze broodjeszaak om de lunch te halen, dik belegde bagels. Als je veel loopt, moet je natuurlijk voldoende eten, anders red je het niet. Naast bagels hebben we ook tussendoortjes bij ons: een aantal 'power bars' en snickers, lekker. Daarnaast van belang om voldoende te drinken, we nemen nu ieder zo'n twee liter aan water mee. Met warmer weer of langere tochten, loopt dat op tot drie liter. We rijden weer over Hwy 742 en zien wat herten en opnieuw een eland, dit keer een jong mannetje.

moose

een eland op de weg

 

Om tien uur gaan gaan we op pad. De eerste driekwartier zijn ronduit saai over een breed en stijl pad (een zgn. 'logroad', vroeger gebruikt om bomen te kappen en te vervoeren). Daarna bereik je een mooie bergweide, maar nog zonder bloeiende bloemetjes. We lopen hier op zo'n 2.100m, en het is hier werkelijk prachtig. Dit gebied doet echt niet onder voor één van de nationale parken; het is gelukkig niet druk op het wandelpad.

 pad naar Chester Lake

het pad naar Chester Lake

 

We bereiken de bergweide vlak voor Chester Lake en zien hier de vele gele bloemen, de zgn. Lily Glacier, erg in trek bij beren. Maar van beren zien we geen sporen. Om het meer is het best druk, met vissers en mensen die gewoon lekker genieten van het zonnetje. We besluiten om verder te lopen en gaan linksaf het dal in, de zgn. Three Lakes Valley.

 bergweide bij Chester Lake

bergweide, prachtig geel gekleurd door Lily Glaciers

 

In de Three Lakes Valley komen we nog maar één andere wandelaar tegen, de rest blijft lekker hangen bij Chester Lake. Nu komen we echt in een subalpiene omgeving, en hier houden we wel van, lekker ruig. Maar de zon verdwijnt ook achter het een wolkendek en we blijven stijgen naar zo'n 2.400m. De wind steekt op en het wordt frisser, onze windstoppers gaan aan, want we komen ook in sneeuw- en ijsgebied. Opletten geblazen, want het pad is rotsig en straks niet meer te zien vanwege de sneeuw. We stoppen bij het tweede meertje (niet te zien, want het is bevroren en ligt nog onder de sneeuw). Voor vandaag is het weer genoeg, we gaan terug.

 Three Lakes Valley

Three Lakes Valley

 

Terug bij Chester Lake blijven we hangen om uit te rusten en kijken naar de vissers die in speciale bootjes zitten. Ze vangen regelmatig een vis, leuk om te zien.

 Chester Lake

visser in z'n bootje op Chester Lake

 

Het begint nu ook wat te spetteren. Rond kwart voor drie stappen we op en lopen in vrij straf tempo terug naar de parkeerplaats. Tegen vier uur, we zijn vijf minuten verwijderd van de auto, krijgen we een stevige bui over ons heen. Maar we zijn nu zo dichtbij, dat we ons regenpak in de rugzak laten en doorlopen. Hè hè, even lekker bijkomen in de auto. We rijden terug en de regenbui barst nu echt los. Na een kwartiertje is het voorbij en komt het zonnetje door. We zien op de 742 alleen nog een hert, verder geen wild.

Na het douchen eten we in een bistro aan de overkant van onze lodge, aan de Bow Valley Trail. Prima tentje zeg, we smullen. Weer een mooie dag gehad.

      vorige pagina volgende pagina