homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

22 juli 2008                                   17˚C bewolkt met een bui

Het is bewolkt met af en toe een bui. En redelijk fris, dus een mooie dag om een bezoek te brengen aan Miėtte Hot Springs en even te badderen in de warmwaterbron. We rijden ruim 40 km vanaf Jasper over Highway 16 richting het noordoosten (richting Edmonton). Leuk stuk, met onderweg bij Jasper Lake en Talbot Lake zelfs duinen. Op de rotsen verderop zien we bighorn sheep. En natuurlijk overal die prachtige paintbrush:

 

 Indian paintbrush

 

 Indian paintbrush

 
 

Indian paintbrush

 

 

We nemen vervolgens de afslag naar de Miėtte Hot Springs Road. Na 17 km ben je gearriveerd. We kopen twee kaartjes, krijgen badhanddoeken mee en kleden ons om. Best lekker om heerlijk relaxed in de warmwaterbronnen te liggen (39 graden).

 Miėtte Hot Springs

lekker badderen in Miėtte Hot Springs

 

Na verloop van tijd kleden we ons weer om en lopen een stukje in de omgeving en bekijken de oorspronkelijke badgelegenheid en verscheidene bronnen. We rijden terug naar Jasper en nemen een kijkje bij de Jasper Park Lodge. Onder het hoofdgebouw zijn winkels en we stappen binnen bij een galerie. We zien een heel mooi schilderij van Maligne Lake, met het zicht vanaf Spirit Island, erg mooi en van Jim Vest. We denken er nog even over na bij een kop koffie, lopen terug naar de Mountain Gallery en kopen het schilderij! Het wordt verscheept en zal over 10 weken thuis aankomen. (Ging gelukkig toch per vliegtuig, half augustus arriveerde het schilderij en het hangt prachtig.)

Dan rijden we even verderop naar Lake Annette en zien een zwarte beer rondstruinen. Er lopen veel mensen te wandelen, ik stap uit en loop naar het meer. De beer zie ik niet, maar dan hoor ik achter een boom wat geluiden en zie de beer zwemmend op me af komen. De beer ziet me, zwemt terug, stapt uit het water en komt achter de boom vandaan, kijkt me nog even aan en loopt dan weg. Mooi gezicht.

 

 swimming black bear

zwemmende zwarte beer

 swimming black bear

 

 We gaan terug naar de B&B, eten en dan lezen en onze koffer pakken. Morgen rijden we naar Edmonton, onze laatste stop voor we naar huis vliegen.

      vorige pagina volgende pagina