homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

21 juli 2008                                   27˚C overwegend bewolkt

Na het ontbijt halen we lunch bij Subway, dat is lekker vers brood en beleg. We gaan onze laatste wandeling doen: opnieuw in de prachtige Maligne Valley, naar Beaver and Summit Lakes. Dat is een eenvoudige wandeling van 12 km, met een totale stijging van 77m, lekker vlak dus (van 1.450m naar 1.527m). Het startpunt ligt aan het eind van Medicine Lake, waar je een zijdal inloopt.

 

 start Beaver & Summit Lakes

 

 wild rose

 
 

insmeren, wandelschoenen aan, rugzak en op pad...

 

Alberta: Wild Rose Country

 

 

We beginnen over een breed pad. Na 20 minuten hebben we 32m gestegen en bereiken we het eerste meer, Beaver Lake. Na een uur lopen krijg je meer uitzichten en is het pad smaller. Wel mooi hier. Vrij snel komt first Summit Lake in beeld, mooi gelegen tussen de bergen van de Front Ranges. We lopen door naar second Summit Lake (tien minuten tot een kwartiertje) en gaan daar zitten om te lunchen. Zo mooi hier, en we zijn helemaal alleen in dit dal, nog geen andere wandelaars gezien. Dat is toch wel lekker hoor, die rust. Op 't gemakje lopen we terug; je kan verder lopen naar Jacques Lake, maar we vinden het voor deze vakantie genoeg geweest.

 first Summit Lake

first Summit Lake

 

Om 14:00 zijn we terug bij de auto. We rijden naar Maligne Lake om daar nog even lekker in het zonnetje te zitten en om ons heen te kijken. Dan rijden we terug naar Jasper om te douchen, weer even bij te praten met Mair en lekker te eten bij Earls (als vaste klanten kregen we 10% korting, de 'local discount' die inwoners van Jasper standaard krijgen, hahaha). We gaan ook nog op zoek naar beren, en jawel, op Maligne Lake Road vlak in het begin is het weer raak, we zien een berin met jongen. We kijken naar het tafereel en rijden verder, en jawel, dan is het opnieuw raak, weer een moeder met twee kleintjes, alleen nu nog kleiner en wat meer bruin van kleur.  

 

 young black bear

   little black bear

black bear

 
 black bear with cubs  

black bear with cub

 

 

      vorige pagina volgende pagina