homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

8 juli 2007                                    25C overwegend zonnig

Op de televisie zien we 's ochtends de laatste twee sets van de herenfinale op Wimbledon. Daarna gaan we op pad, we rijden langs Mount Fernie Provincial Park en weer over de onverharde weg naar Island Lake. Na de zware klauterpartij doen we vandaag weer effe rustig aan. We besluiten om een rondje om het meer te lopen, een 'loop' van 2.2 km. Veel muggen hier, kan ook niet anders met al dat vocht en die warmte.

 

Island Lake 

 

 Island Lake

 
  we doen een rondje om het meer   Island Lake  

 

In het meer liggen dode bomen die weer een voedingsbodem vormen voor allerlei grassen en andere vegetatie. Wist je, dat als een boom in de Rockies afsterft, deze nog zo'n 50 jaar blijft staan en daarna nog 50 jaar als boom herkenbaar is? Lang h? De reden is logisch, want de lentes en zomers zijn maar kort, en tijdens de winterse koude stopt het rottings- en afbraakproces. Dat kan je ook goed zien bij bosbranden, daar gaat de verdere vertering van bomen ook uiterst traag (verderop in de website meer hierover).

's Middags pakken we weer een boek en lezen we heerlijk bij het zwembad. Morgen verlaten we Canada en gaan we naar de USA, op naar Glacier National Park.

      vorige pagina volgende pagina