homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

7 juli 2007                                   25°C zonnig

Het is vandaag 7/7/7 en ik ben jarig. Het is gelukkig niet zo warm als gister, vandaag wordt het 25 graden. We nemen om half elf de lange stoeltjeslift en zoeven van 1.100 m naar 1.800 m. Lekker hoor, zo omhoog. We lopen vandaag naar Polar Peak, op 2.150 m. De heenweg gaat vrij gemakkelijk via de Bicycle Thief ('s zomers wordt hier veel gemountainbiked en gaan de fietsen mee omhoog), alleen het laatste stukje is erg steil. We lopen ook over een aantal stukken waar nog sneeuw ligt.

Via een ander pad, over de Timber Ridge, zien we nog twee wandelaars aankomen die de Polar Peak opgaan. We zien en spreken ze op de top. Ze vertellen dat het pad over de richel goed te doen is. Maar eerst eten we wat en genieten van de verre uitzichten vanaf deze plek. De foto lijkt veel op die van gister, maar dit is toch wel weer een stuk hoger.

 Elk Valley

uitzicht vanaf Polar Peak (2.150 m) op de Elk Valley (met Fernie)

 

Onder ons, net om de hoek, zien we twee hertjes lekker in het gras relaxen. Ze weten dat we hier zitten, maar besteden geen aandacht aan ons. We gaan weer verder, over de Timber Ridge. Op de foto kan je goed zien dat we de gele stippen volgen, want een pad over de rotsen is er nauwelijks. We staan nu aan de begin van de richel en gaan langzaam dalend over die bobbels heen die voor ons liggen.

 Timber Ridge

Timber Ridge

 

Dit is het betere klauterwerk hoor, onze stokken gaan in de rugzakken want we hebben beide handen (en voeten) nodig. Na zo'n twee uur bereiken we het eind en lopen weer naar de stoeltjeslift.

In het gastenboek dat in het appartement ligt, las ik dat je heel lekker kunt eten bij The Curry Bowl. Nou, dat was inderdaad een goede aanrader, een klein eethuisje pal aan Highway 6. Wat lekker! Op de Fernie-website lees ik het volgende: "Fernie’s own specialists in pan-Asian cuisine, The Curry Bowl, were recently given the thumbs up in the 2002-03 edition of “Where to Eat in Canada”. The book is a best-selling independent guide to Canadian restaurants from coast to coast. The Curry Bowl was noted to have a wide array of choice, great presentation, and an excellent beer selection."

      vorige pagina volgende pagina