homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

6 juli 2007                                   33C zonnig

Fernie ligt op 1.100 m hoogte, maar toch is het hier vandaag gewoon weer 33 graden. Ons is geadviseerd om zoveel mogelijk 's ochtends te lopen en 's middags rustig aan te doen. Maar we worden pas om 9.00 uur wakker en nemen om 11.00 uur de stoeltjeslift naar boven (1.100 m - 1.450 m); het is hierboven wel wat koeler, maar we waren sowieso niet van plan om er vandaag een lange wandeling van te maken. We doen dan ook een rustig en wat saai stuk naar 1.700 m over de Summer Road van totaal 5 km. Het is ook te warm om echt een stevige wandeling te doen. Het uitzicht over het dal van Fernie met de Elk River en Highway 6 (Crownsnest Highway) is heel erg mooi.

 

 met stoeltjeslift omhoog

 

 Elk Valley (met Fernie)

 
  de stoeltjeslift brengt ons omhoog   Elk Valley  

 

Om 14.00 uur zijn we alweer beneden en gaan we bij het zwembad zitten met een goed boek. Heerlijk relaxed. Wat kan vakantie toch fijn zijn. Als het te warm wordt nemen we even een duik om af te koelen. We rijden 's avonds naar Fernie op zoek naar een eettent, die zijn hier ruim voorhanden. Vandaag doen we makkelijk: een 'burger with fries'. Gister hebben we in de lodge uitgebreid en gezond gegeten, dus een burgertje op z'n tijd mag best.

 zwembad van de lodge

even de verkoeling opzoeken

 

Na het eten rijden we Fernie Provincial Park in, gaan langs de camping, en zien even later op de onverharde weg een moeder-eland met jong lopen. Vol automatisch grijp ik naar de camera op de achterbank, maar die ligt er niet! Helaas, geen fototoestel bij ons, we dachten om alleen even te gaan eten. We hadden ze prachtig in beeld: vlak naast de weg keken ze ons onderzoekend aan, en ook nog bij ruim voldoende daglicht. Een dag of twee later lezen we waarschuwingsborden aan het eind van de onverharde weg (bij een lodge) dat mama + kleine eland opgejaagd zijn door een hond. En de moeder vertoont nu agressief gedrag, opletten dus. Tja, vind je het gek, die wil haar jong verdedigen.

      vorige pagina volgende pagina