homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

5 juli 2007                                  33°C zonnig

Stralend weer en erg warm met 33 graden. Vorig jaar zaten we rond Vancouver ook al met een hittegolf. Nou ja, in ieder geval beter dan regen.

We verlaten Waterton en rijden vandaag naar Fernie, een plaatsje ten noordwesten van Waterton, dat we via Hwy 6 en Hwy 3 makkelijk kunnen aanrijden. Hwy 6 biedt fantastisch zicht op de golvende prairies en de Rockies. Plots zien we een coyote oversteken, en een stukje verder zien we er nog een. In Pincher Creek drinken we koffie met wat lekkers; het is te warm om op de veranda te gaan zitten, dan maar binnen in de zaak met de airco.

We komen bij de splitsing met Hwy 3 en rijden naar het westen richting Fernie en Cranbrook. We krijgen de Frank Slide in beeld, waar we een indrukwekkende film zien in het museum over het voormalig mijnwerkersstadje Frank dat in 1903 werd bedolven onder een verschuiving van een deel van een berg. Hierbij vielen ten minste 76 doden. Oorzaak van het wegzakken van een deel van Turtle Mountain (goed te zien op de foto) was gelegen in de structuur van de berg, sedimentgesteente dat vanwege koude en warmte steeds losser kwam te liggen, alsmede de mijnactiviteiten in de berg. De Indianen noemden dit altijd al 'the mountain that moves' en vermeden al vele generaties de omgeving van deze berg.

 Frank Slide

Frank Slide

 

We rijden verder en komen aan in Fernie. We gaan eerst naar het bezoekerscentrum waar we informatie krijgen over wandelingen in de omgeving. We zoeken echt wandelingen in de buurt, waarbij we met de stoeltjeslift omhoog kunnen en dan verder lopen. Het zal hier wel druk zijn in de winter, zo op een doordeweekse donderdag in de zomer is het hier rustig. En op die hoge berg in het midden van de foto, Polar Peak, zullen we straks staan. Het eerste stuk met de kabelbaan en dan doorklauteren over een pad met prachtige uitzichten over de Elk Valley. Mooie vooruitzichten!

 Fernie

Fernie

 

Onze lodge ligt niet in het dorp, maar een stukje hogerop in het Fernie Alpine Resort. De overnachtingen heb ik via internet geboekt en de Lizard Creek Lodge lag er zo mooi bij, die wachtte gewoon op onze komst. En inderdaad, de lodge is ook prachtig. Boven de lodge zie je één van de stoeltjesliften lopen die de berg omhoog gaan. Die gaan we morgen op voor onze wandeling; overmorgen pakken we een stoeltjeslift dat meer naar links ligt en gaan we over die hoogste, kale bergrichel lopen die je uiterst links op de foto ziet tot aan de top van Polar Peak. We hebben een groot appartement, helemaal goed. Nu duiken we lekker het zwembad in, met uitzicht op de bergen, heerlijk.

 

 Fernie: Lizard Creek Lodge

 

Lizard Creek Lodge 

 
  de Lizard Creek Lodge   we hebben een mooie suite  

 

      vorige pagina volgende pagina