homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

4 juli 2007                                   27C zonnig

Om 8.30 uur worden we wakker en gaan we op het gemakje aan het ontbijt, nog wat stijfjes van gister. Maar dat loop je er snel uit; vandaag lopen we wat uit met de mooie wandeling naar Wall Lake. Hiervoor volgen we de Akamina Parkway, de start van de wandeling ligt bijna aan het eind van deze doodlopende weg. Bijzonder aan deze wandeling is, dat de start weliswaar in Waterton National Park ligt, maar dat we een aantal grenzen oversteken: ten eerste lopen we van Alberta naar British Columbia, de tweede grens is die van Waterton NP naar de Akamina-Kishinena Provincial Park en de derde grens is die van de Continental Divide: dat is de waterscheiding op het Noord-Amerikaanse continent, waarbij een druppel water ten westen van de lijn in de Grote Oceaan ('The Pacific') stroomt en een druppel ten oosten komt uiteindelijk terecht in de Atlantische Oceaan.

Kamperen bij Wall Lake is nu niet meer toegestaan, vanwege de vele grizzly ontmoetingen in dit gebied. De wandeling staat bekend als vrij eenvoudig, met een totale lengte van 11.6 km en een stijging van maar 115 m (1.675m - 1.790m), een makkie dus.

provincie- en parkgrens  

de provinciegrens, parkgrens en Continental Divide

 

Na een stukje doorlopen krijgen we Wall Lake in beeld. We lopen naar de andere kant om lekker koel bij een sneeuwvlakte te zitten en ons brood te eten, te drinken en onze voeten en benen rust te gunnen. Lekker hoor, en het wordt saai, maar het is weer ontzettend mooi, en wat een rust.

 Wall Lake

Wall Lake

 

We begonnen deze wandeling om 11.30 uur en zijn om 15.30 uur terug bij de auto. We rijden naar het dichtbij gelegen Cameron Lake, maar op de een of andere manier trekt dat ons niet. Het lijkt wel wat op Lake Louise, maar is toch van een mindere categorie. Terugrijdend naar Waterton town zien we een auto langs de weg staan. Dat betekent vaak dat er iets te zien is, en jawel, we zien eerst bovenstaande zwarte beer  (zie foto links), maar even later komen ook twee kleintjes tevoorschijn. Rustig lopen ze langs het water, steken de weg over en verdwijnen na een tijdje in het bos.

 

 black bear

 

 black bear with cubs

 
  een zwarte beer, prachtig in beeld  

en met twee kleintjes achter haar aan 

 

 

Morgen verlaten we Waterton en rijden we naar Fernie, een plaatsje in de Rockies aan Highway 3, op zo'n 170 km hiervandaan. Het is een bekend plaatsje van wintersport, dus met goede accommodaties en stoeltjesliften die zomers open zijn. Dat scheelt voor ons weer een klim omhoog. Benieuwd hoe het daar is; we gaan 's kijken.

      vorige pagina volgende pagina