homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

30 juni 2007                                 20°C wisselend bewolkt

We zitten zes overnachtingen in Waterton Glacier Suites. Prima keuze, zo blijkt: het is schoon en we hebben mooie kamers (we hebben een suite, met een aparte slaapkamer). En buiten lopen de herten je voor de voeten (de zgn. mule-deer). Leuk hoor, we zien ook jonge hertjes met hun mamma's rondlopen. Het is hier in het dorp natuurlijk erg veilig voor dat kleine grut, beren en poema's die wel zo'n jonkie lusten komen niet of zelden tot in het dorp.

 

 Waterton Glacier Suites

 

 mule deer

 
  Waterton Glacier Suites   jonkie drinkt melk bij mama  

 

We gaan vandaag de bergwandeling naar Bertha Lake lopen, dat is een pittige start met redelijk wat stijging om als eerste wandeling te doen. De wandeling start lekker in het dorp, zodat we vandaag niet de auto in hoeven. Het is heen en terug 15 km inclusief het rondje om het meer, met 470 m stijgen (van 1.285m - 1.760m). Het pad is vernoemd naar Bertha Ekelund, één van de eerste bewoonsters van Waterton en zij belandde in de gevangenis vanwege het uitschrijven van valse medische recepten voor alcohol. De wandeltocht laat de schoonheid van de natuur zien. We lopen zo de bergen in met een werkelijk prachtig zicht op Middle Waterton Lake en daarachter de prairies:

 Middle Waterton Lake

Middle Waterton Lake en de prairies

 

Het is vandaag 20 graden met veel zon. Des te hoger en dieper we de bergen intrekken, des te meer wolken we zien en het is nu ook een stuk frisser. Als we na twee uur Bertha Lake bereiken is het echt fris en lopen we in onze fleece. Het meertje ligt er prachtig bij en we lopen deze helemaal rond. In wandelboeken wordt aangeraden om je komst kenbaar te maken aan de vele beren die hier rondstruinen, dat betekent luid hardop praten. Gelukkig komen we geen beren tegen. Aan het einde van het meer eten we onze meegebrachte lunch (heerlijk, een 'veggie sandwich' van de Subway).

 Bertha Lake

we lopen helemaal om Bertha Lake

 

We zien hier ook onze eerste 'bear grass' een grassoort met een mooie, witte bloem dat hier in Waterton-Glacier veel voorkomt. Op het gemakje lopen we weer terug naar Waterton. Op deze eerste wandeling hebben we al heel wat zweetdruppeltjes verloren; dat wordt straks douchen, eten, lezen en lekker slapen.

      vorige pagina volgende pagina