homepage foto's op flickr voorbereiding tips gastenboek
    begin reisverhaal vorige pagina volgende pagina

 

2 juli 2007                                   23C overwegend zonnig

Vandaag doen we het rustig aan met een vlakke wandeling en weinig kilometers. Morgen willen we namelijk een zware tocht gaan doen, vandaag sparen we onze krachten. Om 11.00 uur starten we bij de Red Rock Canyon, aan het eind van de Red Rock Parkway. We willen de eerste kilometers van de Snowshoe Trail lopen, zo'n 5 km tot aan de splitsing naar Goat Lake en dan weer terug. Dan erna het rondje van Red Rock Canyon.

 

 start van de wandeling

 

 Bauerman Creek

 
  start wandeling   langs Bauerman Creek  

 

Alle wandelingen staan prima aangegeven met een bord zoals links op de foto. Het stuk dat we lopen is verder saai, weinig te beleven. We volgen het stroompje rechts op de foto 4.6 km (tot afslag naar Goat Lake) en draaien dan weer om. Wel redelijk veel muggen. Maar ja, daar zijn we ondertussen wel aan gewend. Als we ons hebben ingesmeerd met zonnebrandmelk spuiten we ons ook nog in met muggenspul. Dat houdt de muggen van het lijf (naast muggenbestendige kleding). Teruggekomen bij het beginpunt doen we effe een rondje langs Red Rock Canyon. Dat is ontstaan vanwege het ijzergehalte in de afzettingslagen dat vervolgens is gaan roesten (zo'n 600 miljoen jaar geleden). En nu zien wij die mooie rode kleur in de rotsen die zo kenmerkend is voor Waterton-Glacier Park.

 Red Rock Canyon

Red Rock Canyon

 

's Avonds doen we weer een ritje over de Red Rock Parkway, kijken of we nog beren zien. En op weg naar de Red Rock Parkway, zo tegen 20.00 uur met lage zon, rijden we langs deze bergen. Wat een plaatje.

 zicht op de bergen vanaf Red Rock Parkway

op weg naar Red Rock Parkway

 

 

En...jawel, onze eerste beren van dit jaar. We zien eerst een jonge grizzly beer van een jaar of drie en een stukje verderop een zwarte beer. Bijzonder, beide soorten beren bij elkaar. Van een Canadees horen we dat ze al een tijdje samen optrekken. Mooi te zien.

 

 grizzly

 

 grizzly and black

 
  eerst zien we deze jonge grizzly beer   en daarna komt de zwarte beer ook in beeld  

 

      vorige pagina volgende pagina