homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

5 augustus 2006                          21įC

Vanochtend hebben we rondgekeken in Tofino, een kleine plaats met nog steeds een hippie-uitstraling. Hier hebben zo'n 10.000 jaar de Nuu-Chah-Nulth indianen geleefd. Naar schatting 100.000 bewoners telde Vancouver Island voordat de Europeanen kwamen, en hun aantal zich snel verminderde. Ruim honderd jaar geleden woonden hier nog maar enkele niet-oorspronkelijke bewoners. Pas na de bouw van een kerk in 1913 kwamen er langzaam maar zeker steeds meer gebouwen. Het dorp was tot aan de Tweede Wereldoorlog alleen nog maar per boot te bereiken, en tijdens de oorlog werd er een militaire luchthaven aangelegd. Na de komst van de kustweg (in 1959 ten behoeve van de houtkap), kwam ook het toerisme op gang. Maar de weg was onverhard en vol hobbels, pas in 1971 werd de huidige asfaltweg aangelegd, en nu helemaal tot aan Tofino. De prachtige oeroude regenwouden zijn gelukkig bespaard gebleven van de houtkap. Dit is dankzij de inzet van lokale milieuactivisten, de bossen vormen nu onderdeel van enkele provinciale parken en het Pacific Rim National Park.

 Tofino

hoofdstraat van Tofino

 

's Middags rijden we naar onze lodge, lezen wat aan het strand en rijden vervolgens naar een RV-camp in Ucluelet waar vrienden staan met een camper. Die zijn net aangekomen en trekken met een camper door West Canada. Leuk om elkaar ook hier te zien, we gaan lekker een stukje lopen, de eerste fase van de Wild Pacific Trail, een tochtje van 2,7 km die we vrijwel compleet heen-en-terug hebben gelopen. Erg mooi, met veel uitzichtspunten op de ruige kust (een 'cliff-side trail').

Tja, de uitzichten vanaf het pad op de kust zijn prachtig. Wij zagen 's middags al de mist op zee steeds meer richting land komen. Hieronder op de foto zie je die mistbank ook, rechts boven het water hangen. Die mistbank breidt zich steeds verder uit en morgen kan een mistige dag worden.

 Wild Pacific Trail

blik op de ruige kust bij Ucluelet (Wild Pacific Trail)

 

En je kan wel foto's blijven maken, zo mooi, hieronder met de mist nog wat nadrukkelijker in beeld:

 Wild Pacific Trail

de kust met opkomende mistbank

 

Na anderhalf uur te hebben gelopen rijden we terug voor wat boodschappen in Ucluelet. Hoewel wat frisjes (trui of vest aan), toch prima om te barbecueŽn. Erg leuk om zover van huis weer bij te kletsen met vrienden, al de tweede keer deze vakantie. Het eten was heerlijk, en tegen 23.00 uur stappen wij weer in de auto en rijden terug naar Tofino.

op stap met vrienden

 

aan de BBQ

     

met Meindert, Helma en Fenne lopend op de Wild Pacific Trail

 

...en 's avonds naast de camper aan de BBQ

 

En geheel toevallig kwamen we ze de volgende dag ook weer tegen, op Long Beach, toen we bijna aan het eind van onze wandeling waren.

    vorige pagina volgende pagina