homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

31 juli 2006                                21C

Vanochtend vroeg opgestaan om de boot van 8.00 uur te halen van Powell River naar Comox, op Vancouver Island. Het is 1 uur 20 minuten varen met BC Ferries. En dat is geen straf hoor, je hebt prachtige uitzichten vanaf de boot. Na aankomst rijden we 45 km naar Campbell River over Highwah 19A, de 'scenic route' (Highway 19 is de snelle route). We drinken buiten in het zonnetje een beker koffie bij Starbucks, op dezelfde plek waar we vier jaar terug ook hadden gezeten. We vinden het nog te vroeg om over te varen naar Quadra Island, dat is maar een tochtje van 10 minuten, en besluiten om te gaan kijken in Strathcona Provincial Park. We hebben geen tijd om te lopen, maar willen wat rijden langs Upper Campbell Lake en Buttle Lake. Nou, dat was geen verkeerde keus: voor ons zien we een zwarte beer links langs de weg lopen, en als we naderen loopt ie wat verder, steekt de weg over en verdwijnt in het bos. Gelukkig had ik razendsnel de video-camera in mijn hand en al rijdend kon ik de beer goed filmen.

een zwarte beer (Strathcona Provincial Park)

 

De foto van de beer is van een shot van de video-camera. Met het filter 'verscherpen' krijg je er nog een redelijke foto van. Nou, we hadden deze vakantie niet echt verwacht een beer te zien (de warmte, de drukte, het gebied), maar dit is natuurlijk altijd bijzonder om te zien en de tweede dit jaar. Op een informatiebord bij het begin van het park stond dat hier beren, wolven en poema's voorkomen, maar dat ze zelden worden gezien. We hebben dus geluk!

We rijden weer terug naar Campbell River en nemen de boot naar Quadra Island. We zitten hier in de Tsa-Kwa-Luten Lodge op de zuidpunt van het eiland. De lodge ligt prachtig en heeft een mooie, grote entree. Ons uitzicht op Vancouver Island is prachtig en tijdens het ontbijt en avondeten zien we herten en visarenden. Ik had van tevoren gelezen dat je hier mooi kon wandelen, dus met vier overnachtingen hoeven we ons niet te vervelen.

 

 Tsa-Kwa-Luten Lodge

 

 Tsa-Kwa-Luten lodge

 
  entree Tsa-Kwa-Luten lodge   Tsa-Kwa-Luten lodge  

 

Het was vandaag heerlijk weer met volop zon en 21C. Morgen wordt het wat minder, met wat meer bewolking en kans op een bui. We gaan dan op pad in het noorden van Quadra Island: de Newton Lake Trail en dan doorlopen naar de kust.

bald eagle

de visarend vlakbij in de boom

    vorige pagina volgende pagina