homepage

foto's op flickr

voorbereiding

tips

gastenboek

   

beginpagina Canada

vorige pagina

volgende pagina

 

1 augustus 2006                         21°C

De dag begint stralend, maar al snel komt er bewolking. Vandaag gaan we de Newton Lake Trail lopen met een verlenging naar Small Inlet and Waiatt Bay, een wandeling van 13 km, waar we 5½ uur over doen, en gedeeltelijk door het Small Inlet Provincial Park loopt. Eerst rijden we in ruim een half uur naar het startpunt, waar we aan het eind nog even aan een stel vissers de juiste afslag moeten vragen. Maar al snel kunnen we op pad, en lopen langs een aantal kleinere meertjes, die je vanaf het pad niet echt goed kunt zien. Dan komen we bij het prachtige Newton Lake, dat ligt er echt heel mooi bij.

 Newton Lake   Aan de overkant zien we een aantal mensen zwemmen. We lopen links om het meer en gaan verder op pad. We zien op een omgevallen boom een eekhoorn aan een stukje zwam knabbelen, en een stukje verderop zien en we horen we een specht: de three-toed woodpecker. Een Canadees die langs ons loopt vertelt dat je deze soort hier niet zo vaak ziet. In dit stuk bos leven ook een aantal wolven, maar daar zien of horen we niks van.

Newton Lake

 
We moeten nu een stuk steil omlaag, richting de zee en de Small Inlet. Hier komen we regelmatig andere wandelaars tegen, maar die komen niet van hetzelfde startpunt, maar zij liggen met hun boten in de verschillende baaien en lopen naar Newton Lake. We denken bij ons eindpunt, de Waiatt Bay, te zijn en eten onze boterhammen. Tjonge, wat is het hier prachtig. Na een half uur lopen we terug, maar komen uit bij Waiatt Bay. Het is ondertussen begonnen met regenen, en een Canadees stel vertelt dat dit toch echt Waiatt Bay is, en wij dus bij Small Inlet hebben gezeten. We merken dat meer wandelaars hier een beetje de weg kwijt zijn, komt ook door het dichte bos en je kan je niet goed oriėnteren. Hetzelfde stel vertelt dat je hier goed de overblijfselen kan zien van de honderden jaren aanwezigheid van de Indianen (de First Nations): aan de kop van de baai zien we een meters dikke laag schelpen, die zich hier heeft opgestapeld en het resultaat is van generaties lang schelpen eten: het is altijd de afvalberg geweest van deze kustbewoners. Mooi te zien, hadden we zelf nooit achter gekomen.  

 Newton Lake

   

drijvende boomstammen in Newton Lake

 we zijn bij Small Inlett   We lopen terug en komen weer uit bij Newton Lake. Hier nemen we een snicker (altijd goed, een beetje zoet tijdens het lopen) en komen het Canadese stel weer tegen die hier lekker gaan zwemmen. Ze vertellen dat het gehele bos hier rond 1900 is gekapt en dat dit bos, waar we nu zitten, in zo'n 50 jaar is teruggegroeid.

aangekomen bij Small Inlet

   

 

Na onze tweede stop lopen we terug naar het startpunt. Het regent nog wel wat, maar daar merken we nauwelijks wat van. Het bos is hier zo dicht dat de druppels de grond niet raken. Ja, dit was toch echt weer een mooi tochtje, met wat beesten gezien en een mooi deel van Quadra Island.

Morgen besluiten we naar Telegraph Cove te rijden (heen en terug is dat 400 km) om orka's te bewonderen.

    vorige pagina volgende pagina